ÆresmedlemReidar Tryggestad12

Æresmedlemmene (del 2)

Vi har allerede presentert de sju første av klubbens 14 æresmedlemmer. Dette er de sju siste.

Annonse:

Kilde: AaFK Historisk Arkiv

Det er en anerkjennelse uten sidestykke å bli innlemmet i denne klubben. På litt over 100 år er kun 14 personer titulert som æresmedlem i Aalesunds Fotballklubb. Georg Haller var den første i 1915, ett år etter at klubben var stiftet. Bjarne Haagensen er den foreløpig siste, 101 år etter Haller. I denne artikkelen kan du blant annet lese om hedersmannen Per Anker Eriksen og keeperlegenden Einar Aas.

Reidar Tryggestad (2001)

Et av de største navnene i klubbens historie, og det med god grunn. Den utflyttede ålesunderen, bosatt i USA, var svært avgjørende for å bygge klubben opp igjen på 90-tallet etter svak økonomi. Uten å kreve noe som helst tilbake dukket Reidar opp som en viktig investor på 90-tallet. Han hadde også interesser i den amerikanske klubben Boston Bulldogs, hvor Paulo Dos Santos, en av tidenes beste AaFK-spillere ankom fra på begynnelsen av 2000-tallet. AaFK-investoren holder en lav profil, men står høyt i kurs hos alle som er glade i Aalesunds Fotballklubb. Visste du forresten at Reidar ble krets- og landsdelsmester for junior i 1945?

Juniorlaget i 1945. Foran fra venstre: Ivar Refsnes, Asbjørn Korsnes, Odd Bjørge, Sverre Ellingsen, Reidar Tryggestad. I midten fra venstre: Einar Gaaseide, Asbjørn Ystenes, Harald Olsen.Bak fra venstre: Hans Henriksen, Bernt Sulebust, Jostein Kalsnes, Per Mogstad, Fredrik Sørgård, Kjell Saure.
Juniorlaget i 1945. Foran fra venstre: Ivar Refsnes, Asbjørn Korsnes, Odd Bjørge, Sverre Ellingsen, Reidar Tryggestad. I midten fra venstre: Einar Gaaseide, Asbjørn Ystenes, Harald Olsen.Bak fra venstre: Hans Henriksen, Bernt Sulebust, Jostein Kalsnes, Per Mogstad, Fredrik Sørgård, Kjell Saure.


Per Anker Eriksen (2005)

Det er umulig å ikke la seg imponere av kunnskapsnivået, hukommelsen og innsatsviljen denne mannen innehar. Beskrevet av flere som en real hedersmann som har lagt ned utallige timer for fotballen, både i AaFK og i kretsen. Sitt første tillitsverv i AaFK hadde han allerede i 1950, det siste så sent som i 2003. Per Anker Eriksens første verv var leder av hovedstyret for 68 år siden. Han hadde denne posten til og med 1952. Fra 1997 til 2003 var han medlem av styret i seniorgruppa. I tillegg til å være æresmedlem i AaFK, er Per Anker Eriksen æresmedlem i Sunnmøre Fotballkrets (SFK) sammen med en liten håndfull andre. Per var forretningsfører i SFK i en årrekke. 


Jarle Kristoffersen (2005)

Tidligere AaFK-spiller med 168 kamper og 44 mål for klubben, blant annet del av det svært gode 1962-laget. Fikk sin debut for AaFK i 1955 og holdt det gående til og med 1966. Denne mannen har en rekke av år bak seg med ulike verv i klubben. Gullmerke-mottakeren (1982) har vært fotballformann, oppmann for A-laget, varamedlem, medlem og nestleder i hovedstyret, styremedlem og leder i seniorgruppa. Hele 20 år med ulike verv har det blitt for Jarle Kristoffersen!

Jon Ketil Gjørtz (2006)

Forretningsadvokaten med det store AaFK-hjertet kom inn i klubben i 1994 i forbindelse med klubbens dårlige økonomi. Innsatsen Jon Ketil har lagt ned for klubben er formidabel. Uten ham er det vanskelig å si hvor klubben hadde vært i dag, og om Color Line Stadion hadde eksistert. I 1995, etter å ha jobbet døgnet rundt for klubben, fikk han gullmerket. Han har lagt ned en enorm jobb i årene etter også. I AaFKs protokoller finner vi følgende selskapsstiftinger Gjørtz har vært involvert i:

Ålesund Fotball as 10.6.2004

AaFK Sponsorservice as 18.10.2004

Ålesund Fotballstadion as 10.6.2004

Ålesund Stadion as 11.3.2004

Ålesund Stadion ks 11.3.2004

Ålesund Storhall as 25.1.1996

 Jon Ketil har sittet i styrene i alle disse siden starten – og gjør det fortsatt.

Harald "Bror" Johansen (2008)

Tidligere AaFK-spiller med 210 kamper og 46 mål i perioden 1957 til 1967. "Bror" har flere verv og utmerkelser, og er "still going strong" som engasjert meningsytrer og høyreist og smilende vert ved hjemmekampene på Color Line Stadion. Fikk gullmerket i 1996 og ble æresmedlem i 2008 etter flerfoldige år med bankende AaFK-hjerte. Har fem år bak seg som leder av hovedstyret, først i 1980, dernest i årene 1993 til og med 1996. Kan også skilte med å ha vært både medlem og leder i seniorgruppa.

Einar Aas (2013)

En av tidenes beste AaFK-keepere runder 90 år 5. september. Oransje og blå hele livet, og fremdeles i full vigør. Allerede i 1960 hadde han sitt første verv, da som trener for A-laget, oppmann de neste sesongene. I denne perioden, på starten av 60-tallet, var Aas en virkelig profil på et populært og godt AaFK-lag. Den dag i dag er det mange, også de som ikke var født en gang, som refererer til storlaget fra 1962, de som nesten rykket opp til øverste divisjon - med keeperkjempen Einar Aas mellom stengene. Etter 1-1 mot Gjøvik-Lyn borte tapte de oransje foran 12.000 tilskuere på Aksla stadion. Aas og kompani leverte en god sesong, og gikk dette året også til kvartfinalen i cupen, der det ble 0-0 mot Brann i Bergen, men et knepent 1-2-tap i omkampen på Aksla stadion ødela cup-drømmen foran et tilskuertall nesten like høyt som mot Gjøvik-Lyn senere den sesongen. Keeper, trener, oppmann og mere til; Einar Aas er en levende legende som fikk gullmerket i 2002. Senere ble han utnevnt til æressenior i seniorgruppa (2011). I 2013 ble han æresmedlem, som den trettende i klubbens lange historie.


Bjarne Haagensen (2016)

Forretningsmannen med det store hjertet for klubben er den foreløpig siste som har fått æresmedlemskap i klubben. Har i en årrekke engasjert seg i klubben og bidratt på det økonomiske plan. Er å se på så og si alt av hjemmekamper, engasjert og heiende. I likhet med et annet æresmedlem, Jon Ketil Gjørtz, har også Bjarne Haagensen i svært utstrakt grad hatt ulike styreverv, blant annet som leder i Ålesund Fotball as. Bjarne har vært svært involvert og engasjert i:

Ålesund Fotball as 

AaFK Sponsorservice as 

Ålesund Fotballstadion as 

Ålesund Stadion as 

Ålesund Stadion ks 

Ålesund Storhall as 

Annonse fra Obos-ligaen: