Vant på overtid

Adam Ørn Arnarson ble den store helten etter lekkert forarbeid av debutant Pape Habib Gueye.

AaFK er fremdeles ubeseiret og topper tabellen etter 2-1-seier i en tøff batalje mot Mjøndalen. Lagene gikk til pause på stillingen 0-0, etter en førsteomgang der Aalesund hadde et løite overtak spillemessig. Hjemmelaget produserte noen innlegg, men det skortet litt på avslutningene. Heller ikke bruntrøyene fra Nedre Eiker skapte de store farlighetene i løpet av de første 45.

Ni minutter ut i andre omgang skulle det løsne for Aalesund. En godt slått corner fra Fredrik Carlsen ble headet i nettmaskene av hodesterke Daniel Leo Gretarsson. Islendingen fikk god ti og mye rom, og sendte hjemmelaget i føringen til stor jubel fra AaFK-supporterne.

Kun fire minutter senere kunne de tilreisende fra Mjøndalen juble. Vetle Dragsnes slo et innlegg langs bakken til Andreas Hellum, som enkelt kunne bredside ballen i mål. Det var AaFKs første baklengs på eget kunstgress denne sesongen.

To minutter før slutt gjorde nummer 14, Pape Habib Gueye, seg klar for å komme inn i sin første obligatoriske kamp for seniorlaget. Senegaleseren brukte ikke lang tid på å begeistre hjemmepublikummet. Etter fire minutter på banen, to minutter på overtid, viste Gueye seg fram på venstre kant. Unggutten rykket forbi oppasseren sin og avsluttet godt. keeper Jonsson måtte gi retur, og som et lyn dukket Adam Ørn Arnarson opp. 2-1 til hjemmelaget foran 4830 tilskuere.

Neste oppgjør er 16. mai, på fotballens nasjonaldag. Klokken 18.00 denne onsdagen tar vi imot Strømmen.

Bytter:

49. min.: Fet inn for Riise
71. min.: Ramsteijn inn for Nattestad
88 min.: Gueye inn for Fridjonsson