Uavgjort mot Viking

Det ble 2-2 mellom Aalesund og Viking i Marbella.

Med 20 grader i skyggen og stekende sol på La Quinta i Marbella ble det spennende å se hvordan laget holdt ut i tropisk varme.

I 1.omgang er det veldig lite som skiller lagene. Viking sliter med å skape rom på midtbanen, og kommer bare til fire skudd på mål, mens tangotrøyene skaper mange gode sjanser foran Viking-målet. Etter 14 minutter blir det straffe til Aalesund da Viking-spiller Kristian Thorstvedt lager hands. Keeper går feil vei, og klarer ikke redde skuddet fra Fridjonsson, og det står 1-0 til Aalesund. Pape Habib Gueye dobler senere ledelsen.

I 2.omgang legger Viking høyt press på Aalesund og har flere gode sjanser til å ta igjen 2-0-ledelsen. Etter 57 minutter spilt må Pape Habib Gueye byttes ut etter å ha blitt taklet av Viking-spiller Runar Hove. Agdestein byttes inn for senegaleseren. Sondre Fet kommer inn for Orry Larsen minuttet etter. Aalesund får sin andre straffe for dagen når Fridjonsson blir holdt igjen i skulderen av en Viking-spiller. Denne gangen velger Vikings keeper rett vei og redder ut til corner. Fridjonsson header ballen like utenfor mål på den påfølgende corneren. Etter 70 minutter gjør Aalesund enda et bytte med Steen Sæthre inn for Gretarsson. Etter noen minutter ute på den våte banen er bergenseren uheldig og sklir, noe som gjør det lett for Viking å sette inn 2-1 alene mot keeper.

Viking legger deretter veldig høyt press på Aalesund og kommer til flere muligheter, men tangotrøyene rydder unna. Etter ett minutt med overtid kommet Fridjonsson for sent inn i duellen med en Viking-spiller, og det blir dømt straffe. Høiland sender dessverre Lie feil vei, og stillingen ender 2-2 med spenning helt til dommer blåste av tre minutter på overtid.

Mål:

15' Holmbert Fridjonsson
43' Pape Habib Gueye
78' Ylldren Ibrahimaj
90' Tommy Høiland

Bytter Ålesund:

58' Orry Larsen ut, Fet inn
58' Gueye ut, Agdestein inn
70' Gretarsson ut, Sæthre inn
78' Hatlehol ut, George inn
85' Meade ut, Karlsbakk inn

Gule kort: Ingen
Røde kort: Ingen