Poengdeling i Kristiansund

Aalesund reiste til fylkesrivalen i nord med en plan for å ta tre poeng. Og i nesten en time med fotball så den planen ut til å fungere akkurat slik den skulle.

Første omgang startet med fart i begge retninger. Det var høyt tempo og spenning begge veier, men uten at noen av lagene klarte å spille seg til sjanser, før Thrandarson dro av en mann etter knappe ti minutter. Islendingen spilte Mos fram i rom og spissen slapp ballen til makker Veldwijk, som fikk avslutningen blokkert. Det var et glimt av det som skulle skje videre i omgangen.

For det var AaFK som tok over kampen innledningsvis. KBK var overraskende spake med tanke på deres sterke hjemmeresultater, og lot gjestene fra Ålesund til tider valse over dem. Etter 16 minutter var det rot i hjemmelagets midtforsvar som gav to oransje spisser en mulighet. Begge midtstopperne gikk i duell med Lars Veldwijk, uten å lykkes. Sør-Afrikaneren stusset ballen videre til Mos, som plutselig hadde en masse rom rundt seg. AaFKs toppscorer venter på Veldwijk før han sender ballen videre, men avslutningen går over mål.

Minutter senere var det Gyasis tur til å vise fram skuddbeinet, og han trengte ikke et oppvarmingsforsøk. Fra sin høyre kan skar han innover i banen før han sendte ballen mot lengste. Kun en strålende redning av McDermott holdt nullen for hjemmelaget.

Men så skjedde det som lå i luften. 21 minutter var spilt da Fredrik Carlsen sendte et frispark mot lengste stolpe, og denne gangen fikk Veldwijk satt avslutningen under tverrliggeren. Headingen fra kraftspissen gikk i bakken og i mål. Etter scoringen falt tempoet i kampen, og Kristiansund kom mer med og hadde et par nesten-sjanser, men Andreas Lie ble ikke tvunget til å vise seg fram.

Andre omgang ble stort sett mer av det samme. Selv om KBK hadde kommet mer med mot slutten av første omgang, var det fortsatt tydelig at AaFK var det bedre laget. Det tok bare to minutter før tangotrøyene noterte seg for sin første av tre nesten identiske målsjanser. Gyasi vendte spillet mot Thrandarsson, som spilte gjennom Kirkeskov på 7-8 meter. Fra spiss vinkel feide dansken ballen mot lengste stolpe, og Mos var kun centimetre unna å sette ballen bak en utspilt McDermott i hjemmelagets mål.

Deretter var det kampens beste spiller, Edwin Gyasi, som skulle vise seg fram igjen. Igjen fikk han skjære inn i banen fra høyre kant, men skuddet var dessverre ikke av samme kvalitet og endte en liten halvmeter utenfor bortre stolpe.

Aalesund har siden de to første kampene i Eliteserien tettet igjen bakover til de grader. Men i dag var det kluss i de bakre rekker hos gjestene som gjorde at Kristiansund fikk notere seg for mål. Arnarson forsøkte å heade en ball tilbake til keeper, men vertenes spiss, Benjamin Stokke, forutså pasningen og fikk avskåret foran en utrusende Andreas lie og satte ballen i tomt mål. En real kalddusj for gutta og helt imot spillets gang.

Etter 77 minutter var det Veldwijk som fikk et hardt innlegg fra kant, denne gangen fra Mos, men ballen gled av støvelen og over dødlinja. Ti minutter senere kom den tredje store sjansen med lavt innlegg fra kant, da Gyasi smalt ballen inn mot Sondre Fet, men heller ikke innbytteren klarte å sette ballen i mål. Dermed fikk hjemmelaget med seg ett heldig poeng mot gjestene Ålesund, og fortsetter sin gode hjemmestatistikk. For AaFKs del ser det ut til at det er kun effektivitet foran mål som står i veien for en pallplassering i årets Elitserie når vi nærmer oss halvspilt sesong.