Målløst mot IK Start

Tarjei Omenås hindret tap med en flott enhåndsredning.

Oppgjøret mot det nyopprykkede eliteserielaget fra Sørlandets hovedstad var en tidvis jenvspilt og tett affære. De gulkledde fra Kristiansand var nærmest, men også de oransje skapte småfarligheter.

- Vi starter litt rotete og har en del balltap. Vi var rotete strukturert mot et bevegelig Start-lag, forteller hovedtrener Lars Bohinen om de første 45 minuttene.

Aalesund hadde hatt grei defensiv kontroll mot sørlendingene, selv om hardtarbeidende Abubakar Ibrahim hadde utfordret ved et par anledninger på de gulkleddes venstre side. Den første ordentlige målsjansen tilfalt eliteserielaget, da Espen Børufsen etter 34 minutter spilte fri nevnte Ibrahim. Tarjei Omenås luktet at fare var på ferde, gjorde seg stor i møtet med Ibrahim, og hindret Start i å ta ledelsen.

Mot slutten av omgangen fikk Robert Sandnes seg en smell. Hessa-gutten, som har en fortid i Start, måtte forlate banen. Inn kom Kristoffer Normann Hansen, prøvespilleren fra Sarpsborg 08, som har vært med AaFK under hele oppholdet i Spania. Han viste for øvrig friske takter etter innhoppet. Fire minutter før sidebytte produserte Aalesund sin hittil største sjanse etter en lang corner fra Fredrik Carlsen. Holmbert Fridjonsson plukket opp kula ved sidelinja, var sterk, og la inn til midtstopper og kaptein Oddbjørn Lie. 30-åringen kom til en avslutning, men det var ikke nok kraft i kula til å lure Håkon Opdal. Dermed endte de første 45 med 0-0.

Starten av andre omgang bød ikke på det mest imponerende av fyrverkeri. Noen halvsjanser kan Start notere ned, mens AaFK ikke maktet å true sørlendingene.

- I andre omgang roer vi mer ned med ball, og ser bedre ut. Vi holder nullen, og det er positivt, sa Lars Bohinen etter kampen.

Og nullen holdt AaFK, mye takket være en strålende enhåndsredning av Tarjei Omenås. 57 minutter var passert på dommerens armbåndsur da Start fikk frispark i farlig posisjon. Tobias Christensen, for øvrig fus i alt hos Start, prøvde seg med en småfrekk variant med retning nærmeste kryss. Den tidligere Herd-keeperen i AaFK-trøye bykset som en katt, og slo ballen til hjørnespark. Glimrende redning av unge Omenås!

AaFK Business Club stilte sterkt på sidelinjen! Foto: Geir S. Vik

AaFK hevet seg, og la etter hvert trykk på sine motstandere. Kristoffer Normann Hansen var amper i positiv forstand på kanten, og vant et par frispark. Det samme gjorde en aktiv Vebjørn Hoff, men frisparkene endte ikke i annet enn febrilske klareringer fra Start-forsvarerne. Elitserielaget fra Kristiansand benyttet nesten muligheten 12 minutter før slutt. Et innlegg fra kaptein Børufsen traff islandske Tryggvason, som fikk god kraft bak ballen. Ballen nærmest strøk stolpen til venstre for Tarjei Omenås.

Sju minutter før slutt dro Normann Hansen seg inn fra venstre, tråklet seg forbi et par Start-forsvarere, og skulle til å avslutte. Et par Start-sokker fikk hindret avslutningen. Bare minuttet senere var kantspilleren igjen farlig frempå. Vebjørn Hoff ble hardt taklet av Damion Lowe, og dermed frispark fra skrått hold. Veterankeeper Håkon Opdal fikk slått lærballen til hjørnespark. En ivrig Fredrik Carlsen var på pletten i etterkant av Normann Hansens ball inni feltet, men Carlsen blåste ballen over mål. Lite skjedde etter dette, og dommeren blåste av det målløse oppgjøret 14 sekunder før slutt.

- Vi har spilt to uavgjorte mot to eliteserielag uten å ha vært i nærheten av vårt beste. Vi har mye å gå på offensivt. Det er fint at det er fem uker igjen til seriestart, for vi har litt å jobbe med, sa Lars Bohinen etter kampen.

AaFK stilte med følgende mannskap:

Tarjei Omenås- Kaj Ramsteijn, Daniel Gretarsson, Oddbjørn Lie- Adam Arnarson, Fredrik Carlsen, Erikson Spinola Lima, Robert Sandnes- Vebjørn Hoff, Holmbert Fridjonsson, Pape Pate Diouf

Bytter:

40. min: Sandnes ut - Normann Hansen inn
59. min: Diouf ut - Fet inn
65. min: Lima ut - Riise inn
81. min: Arnarson ut - Hatlehol inn