Målfest i Florø

Holmbert Fridjonsson banket inn tre mål da AaFK tok alle poengene.

Annonse:

Over 200 tilreisende og ivrige AaFK-supportere laget en deilig ramme rundt bortekampen mot Florø, der også hjemmesupporterne lagde mye liv. På bana var Aalesund det førende laget fra start av. Etter åtte minutter kom den første store sjansen, og den var det Aalesund som produserte. Sondre Brunstad Fet var meget god og kombinerte med flere medspillere. Ballen ble trillet videre til Torbjørn Agdestein som fikk skutt. Ballen ble klarert, og på returen avsluttet Ståle Steen Sæthre med et skudd som Florø avverget omtrent på streken.

Etter 16 minutter kom AaFK igjen til en god mulighet, denne gang ved Holmbert Fridjonsson. I foranledningen til sjansen var Aron Thrandarson i det tekniske hjørnet da han drillet hele Sogn og Fjordane før han ga ballen videre til Fridjonsson som banket til. Keeper Jacob Storevik var god og reddet forsøket. 31 minutter ut i kampen greide ikke Storevik å hindre Fridjonsson. Islendingen fikk vendt opp på 16 meter og dunket ballen hardt og kontant inn bak Storevik til 0-1-ledelse for AaFK!

Mot slutten av dette tidvis tette og fartsfylte oppgjøret var det hjemmelaget som presset og var farligst frampå, men tangotrøyene holdt relativt greit stand.

Andre omgang ble underholdende og svært målrik. Allerede to minutter etter pause doblet Aalesund ledelsen ved det som skulle bli kveldens store spiller, Holmbert Fridjonsson. Sondre Brunstad Fet slo en fin stikker til islendingen, som alene med keeper var kald, rutinert og kynisk.

Ikke lenge etter steg spenningen noen hakk. Andreas Lie felte Vegard Savland, og dermed hadde ikke dommeren noe annet valg enn å peke på straffemerket. Da viste kampuret 54 minutter. Fra ellevemeteren var Stefan Aase sikker og reduserte til 1-2. Bare tre minutter senere var hjemmelaget ikke langt unna å utligne. Christer Husa vant et frispark for Florø like utenfor sekstenmeterstreken. Halvor Solheim Olsen forsøkte seg med et godt slått frispark. Ballen fikk en dupp og tvang keeper Lie til å slå den over og til corner.

63 minutter ut i kampen økte Ståle Steen Sæthre AaFKs ledelse med en fin heading. AaFK-gutta bet seg fast etter en corner, og ballen ble lempet inn mot bakerste stolpe, der bergenseren var god, kald og helt alene. Florø 1, AaFK 3! Og ledelsen, den skulle økes atter en gang. 11 minutter etter Ståles nettkjenning gikk Nikola Tkalcic i bakken. Debutanten var lynrask og skaffet straffe etter en fin stikker fra Sondre Brunstad Fet. Straffesparket ekspederte Fridjonsson sikkert i mål.

Etter dette var det ikke mye mer som skjedde i Florø. Bjørn Helge Riise fikk sitt etterlengtede comeback da han kom inn for Fet 12 minutter før slutt, og fikk velfortjent hyllest fra de mange AaFK-supporterne på tribuna.

FLORØ - AALESUND 1-4 (0-1)