Klar til kamp

AaFKs nykommer Nikola Tkalčić har trent godt i det siste, blitt kjent med lagkameratene og er ivrig på å bidra i oransje og blått.

Annonse:

Det er 14 dager siden aafk.no meldte om at Aalesunds Fotballklubb har lånt vingbacken Nikola Tkalčić fra Sarpsborg 08. Etter en god periode med trening og tilvenning til nye omgivelser er den kjappe leiesoldaten mer enn klar for å ikle seg tangotrøya.

- Jeg håper på spilletid. Da skal jeg gjøre mitt beste for klubben og bevise at de gjorde lurt i å hente meg hit, sier nykommeren, som i forrige serierunde var med i AaFK-troppen for første gang.

- Det var kjekt å være med. Kampen var bra, engasjementet fra benken var høyt og trykket fra de nesten 5000 på tribunene godt. Det var en fin opplevelse, men nå er jeg lysten på å bidra ute på bana, forteller den tidligere IFK Norrköping-spilleren, som kan vise til Allsvenskan-gull med gamleklubben.

Jeg blir bedre og bedre kjent med både klubben og lagkameratene mine

— Nikola Tkalčić

Nikola ble hentet til Sarpsborg 08 før denne sesongen, men hos blåtrøyene har det kun blitt tre kamper. Et utlån til AaFK er derfor kjærkomment for den hurtige spilleren, som selv mener AaFKs 3-5-2-formasjon og spillestil passer ham bra. Kroaten er kjent med formasjonen AaFK spiller i fra tida i Sverige. Før Nikola gikk til Sarpsborg spilte han som nevnt i IFK Norrköping, hvor de spilte 3-5-2. Hovedpersonen selv forteller at det er godt å være i en klubb som spiller med nettopp denne formasjonen.

- Det passer meg godt som vingback, sier han.

Nikola karakteriserer Aalesunds Fotballklubb som en veldig profesjonell klubb med inkluderende mennesker. Han trives i byen og er blitt tatt godt imot, blant annet av Ståle Steen Sæthre og Jernade Meade, som har tatt ham med på bowling. I tillegg har kroaten vært ute og spist middag og hygget seg med både spillere og andre i klubben.

Både på det sosiale og det sportslige plan føler han seg ønsket i nye omgivelser.

- Jeg har blitt tatt godt imot her, og føler at de trenger meg her og at de har tro på meg. Det er selvfølgelig en motivasjonsfaktor, og da påvirker det også selvtilliten i positiv forstand, forklarer han.

- Den første tiden her ha vært veldig bra. Jeg blir bedre og bedre kjent med både klubben og lagkameratene mine, forteller Nikola, som har flyttet til Ålesund med hunden sin og kjæreste.

- Hunden min liker seg også her, smiler Nikola, og tror det samme vil gjelde for kjæresten. Hun er i øyeblikket på ferie, men kommer til byen neste uke.

Nikola Tkalčić

  • Nasjonalitet: Kroatisk.

  • Født: 3. desember 1989.

  • Høyde: 176 cm.

  • Tidligere klubber: NK Varazdin, IFK Norrköping.

  • Aktuell med: På lån ut sesongen fra Sarpsborg 08.

Annonse fra Obos-ligaen: