Islandsk festkveld!

Holmbert, Daniel og Aron svært sentrale brikker i ny hjemmeseier.

Annonse:

Skeid gikk uredde til verks på Color Line Stadion mandag, men det var AaFK som skapte mest de aller første minuttene. Daniel Leo Gretarsson var blant annet frempå med en god heading innledningsvis, men keeper Idar Lysgård fikk avverget.

Skeid var ikke ufarlige, og tok mer over. Duoen David Tavakoli og Mesut Can utnyttet slurv i AaFKs bakre rekker før det var gått 10 minutter, men tangotrøyene fikk klarert før det virkelig ble farlig. En ny farlighet fant sted etter 12 minutter, da Johnny Per Buduson kom seg fri, men bare godt samarbeid mellom Andreas Lie og den bakre treeren hindret at avslutningen fikk retning mot mål.

Aalesund fikk nok av at det nyopprykkede laget yppet seg, og 17 minutter ut i kampen kombinerte Pape Habib Gueye og Niklas Castro fint på høyresiden før sistnevnte la inn. Jørgen Hatlehol kom til en heading som smalt i metallet, før Aron Elis Thrandarson stupte frem og headet ballen i nota til 1-0! Bare fire minutter senere utnyttet Aalesund nok en gang at Skeid-spillerne ikke kom oppi dem inne i feltet. Etter å ha lagt trykk på bortelaget landet ballen hos Daniel Leo Gretarsson, som smalt til med hel volley og nesten hull i nettmaskene bak Skeids keeper.

Islendingene våre altså! 24 minutter spilt, og Oddbjørn Lie slo til med et strøkent innlegg som Holmbert Fridjonsson stanget i mål, utagbart i vinkelen bak Skeids sisteskanse. Våre krigere fra sagaøya fikk med seg et heltent publikum og resten av laget, som virkelig eide ballen og kampen etter de tre kjappe målene. Sjanser ble det litt mindre av etter en periode full av action, men etter 34 minutter kom en av kategorien kjempestor. Fredrik Carlsen ladet kanonen fra 25 meter, og ballen smalt i tverrliggeren bak en utspilt Lysgård!

I en roligere periode reduserte Skeid. Fem minutter før pause steg Ayoub Aleesami til værs og stanget ballen i mål bak Andreas Lie. 3-1 sto seg til pause.

Til andre omgang måtte målscorer Holmbert Fridjonsson bli igjen i garderoben med en skade. Inn kom Ståle Steen Sæthre.

Aalesund tok kommandoen fra første spark på kula etter pause. Elleve minutter ut i omgangen fikk innbytteren fra Bergen sitt første mål for sesongen, et mål regissert av en svært frisk Aron Elis Thrandarson. Islendingen dro seg inn fra venstre, satte fart og avsluttet. Keeper Lysgård måtte gi retur, og på pletten var Ståle Steen Sæthre, som trillet ballen i kassa. Bergenseren måtte etter hvert ned i forsvaret da Oddbjørn Lie ble skadet. Unggutten Vetle Fiskerstrand fra Langevågen kom inn og la seg på topp sammen med Pape Habib Gueye.

Og sistnevnte, han ville gjerne melde seg på scoringslista. Midtveis ut i omgangen var han bare noen centimetre unna. Aron Elis Thrandarson headet et innlegg ut igjen i feltet, og en presset Pape fikk avsluttet med panna - i tverrligeren. På motsatt side av banen smalt det plutselig - helt ut av intet fem minutter senere. David Tavakoli kom på skuddhold, feide ballen i lengste hjørne, og dermed redusering på Colior Line Stadion.

Kvarteret før slutt slapp Izunna Uzochukwu til. Han erstattet Niklas Castro, og fikk sin debut for Aalesund. På det kvarteret var han en del involvert, og ble han blant annet vitne til tøffe dueller og en utvisning. Skeids Ayoub Aleesami fikk to gule kort i løpet av få minutter.

Med 4-2 og tre poeng står AaFK med totalt ti poeng på fire kamper.

Aalesund - Skeid (3-1)

Tilskuere: 4.020