Inngår samarbeid med Aksla IL

Annonse:

AaFK og Aksla har inngått en samarbeidsavtale som i første omgang gjelder ut 2019. Samtalene har pågått et par måneder, og klubbene så tidlig at der var felles ønsker.

Foto: Eirik Nesset Hjelvik

- Vi er veldig fornøyd med å få på plass en samarbeidsavtale med Aksla IL, og ser fram til tett samarbeid i tiden som kommer, sier utviklingssjef Øyvind Riise Dalseth.

AaFK har et uttalt mål om å styrke samarbeidet med resten av Sunnmøre. Dette samarbeidet kan ta mange fasonger, men i dette tilfellet har vi blitt enig med Aksla IL om et samarbeid rundt en stilling som skal jobbe i utviklingsavdelingen i AaFK og primært inn mot barnefotballen i Aksla IL.

- Vi kommer i fellesskap til å ansette en person i 100% stilling som skal jobbe i begge klubbene. Dette kommer til å bli en spennende jobb for den rette kandidaten, avslutter Dalseth.

Vedkommende kommer i AaFK til å ha arbeidsoppgaver som en del av teamet rundt vårt G16 Nasjonal-lag samt enkelte oppgaver rettet mot AaFK Samfunn. Aksla ønsker å bruke sin andel av stillingen til å starte opp Fotballfritidsordning, samt trenerutvikling. 

- Vi har tidligere hatt en FFO-ordning, men den måtte vi kutte ut. I ettertid har det vist seg å være vanskelig å få tak i en godt kvalifisert person i en rundt 50 prosents stilling. På denne måten tror vi det blir langt enklere å få tak i den rette personen, sier Sindre Johannessen i Aksla.

Partene ønsker å optimalisere forutsetningene for spillerutvikling og trenerutvikling. For Aksla IL handler dette om å få mer og bedre aktivitet innad i egen klubb, mens det for AaFK er en begynnelse på å ta en rolle i barnefotballen i vårt nedslagsfelt. 

Vi i AaFK er stolte over å inngå et så tett og konkret samarbeid med en naboklubb. Vi er glad for å få en mulighet til å påvirke barne- og ungdomsfotballen og ønsker i tiden fremover å se på flere muligheter for både denne og andre typer samarbeid med klubber både nært oss og lengre unna.  

Annonse fra Obos-ligaen: