Hvor skal dette ende?

Den 25. juni 2017 ble Odd Grenland regelrett knust på bortebane i Ålesund. Med kalassifrene 5-1, og rødt kort og selvmål for Fredrik Semb Berge i forrige oppgjør, var det et håp om at dette var kampen hvor Aalesund skulle snu den negative trenden som har vart over sommeren. Slik skulle det ikke gå.

Kampen startet i et forrykende tempo. Begge lag gikk rett i angrep og virket usikre i forsvar. Kampen var bare noen få minutter gammel da Etzaz Hussain befant seg alene mellom forsvar og keeper og ble felt av sistnevnte. Straffen satte Jone Samuelsen kontant i mål til en tidlig ledelse for hjemmelaget.

Det første kvarteret ble preget av spill som gikk i bølger begge veier på banen, og AaFK var godt med i kampen selv etter et tidlig baklengsmål. Begge lag hadde sine sjanser. Først fikk Oliver Berg fyre av inne i boksen, men Andreas Lie viste sine kvaliteter og fikk dyttet skuddet til side for mål. Noen minutter senere holdt Gretarsson på å skape balanse i regnskapet på en corner, men Fredrik Semb Berge klarerte på strek. Like etter var Gretarsson igjen innblandet da Odd gikk opp til 2-0. Oliver berg la inn fra høyre og islendingen var uheldig og styrte ballen i eget nett.

På 2-0 etter 20 minutter senket tempoet i kampen seg en del. Odd klarte ikke å skape de store mulighetene selv om de hadde kontroll på kampen, og AaFK virket rystet etter de to tidlige baklengsmålene. I pausen var kaptein Bjørn Helge Riise klar på at de måtte reise seg i andre omgang.

Men det var Odd som kom raskest ut av startblokkene også i andre omgang. Kun minutter var spilt da Elbasan Rashani fikk styre inn et frispark på nærmeste stolpe, etter svakt forsvarsspill av bortelaget.

Selv med tre mål i sekken og dystre utsikter kan Aalesund være farlige til tider. Kun minutter etter Odds tredje mål fikk AaFK en av sine største sjanser i kampen. Athanassios Papazoglou møtte et innlegg med panna på 6-7 meter, men ballen gikk over målet til Sondre Rossbach. Det er slike sjanser Aalesund er nødt til å score på, og Papazolgou vet nok at han burde tatt bedre vare på den muligheten.

Dommer Espen Andreas Eskås måtte flere ganger ta stilling til straffer i løpet av kampen, og etter en times spill var det Aalesund som skulle få sjansen fra 11-metersmerket. Elbasan Rashani dro Mos i bakken inne i feltet etter at AaFK-spissen hadde fått en gavepakke fra Odd-forsvaret. Straffen satte Mos selv, sikkert til side for hjemmelagets keeper.

AaFK øynet en mulighet for et usannsynlig comeback og begynte å legge skikkelig press på et stresset Odd-lag. Det bar frukter nesten umiddelbart. 67 minutter var spilt da Kirkeskov sendte et innlegg mot Papazolgou på bakerste stolpe. Den høyreiste grekeren headet ballen tilbake på tvers av feltet mot Mos, hvor Fredrik Semb Berge i forsøket på å stoppe Aalesunds toppscorer endte opp med å sende ballen i eget nett. 3-2 og ny spenning i kampen.

Aalesund forsøkte å opprettholde presset, men ble ved flere anledninger selv satt under unødvendig press med farlige balltap på egen banehalvdel. Etter hvert som tiden gikk og det ble fler og fler slitne par med bein utpå matta dabbet også tempoet av, og Aalesund fikk aldri satt inn den siste sluttspurten etter en utligning. Dermed endte det 3-2 på Skagerak Arena, og Aalesund forlenget sin rekke av kamper uten seier til 8.