- Her blir det skinnende rent

Seniorgruppa klargjør Color Line Stadion før hjemmekampen mot Kongsvinger.

Annonse:

Foto: Rune Røed Olsen

Mens A-laget trener på kunstgresset foregår det også hektisk aktivitet på tribunene. Seniorgruppa er i full gang med å rengjøre tribuneseksjonene og setene.

- Nå har vi spylt VIP-en og fjerde etasje. Hele hovedtribuna er nyvaska, så godt vi kan. Stormen-tribuna er vaska. Det vi har igjen, er K og J, samt nedre felt i syd, oppsummerer trioen Dagfinn Langva, Bjørn Hoel og Karsten Hellevik. 

Det er mandag ettermiddag, og AaFKs A-lagsspillere er tilbake i byen har gjort unna sesongoppkjøringens siste test. Lørdag begynner moroa, med bortekamp mot Start. Helga etter braker det løs på Color Line Stadion når Kongsvinger kommer på besøk.

Ikledd lette AaFK-jakker, godt fottøy og upåklagelig humør beveger seniorene seg silkemykt mellom seteradene. Det er som å se Aron, Pape og Jernade danse tango på gresteppet. De rutinerte herrene holder en noe høyere snittalder enn A-lagstroppen, men gleden og innsatsen står ikke tilbake for de yngre AaFK-erne.

- Gjennomsnittsalderen på gutta som gjennomførte de første øktene forrige uke var 74,6 år, forteller Bjørn Hoel mens han tar en pust i bakken bak målet i vest.

- Såpass, ja, kommenterer Seniorgruppas leder Dagfinn Langva anerkjennende.

En helg dag med arbeid tar på. Klokka er straks 14, og det er på tide å "sule sammen" for denne gang. Siden klokka ni har en stor delegasjon seniorer med AaFK-farget blod i årene holdt det gående siden klokka ni.

- Det som er imponerende, er at så mange har møtt opp. Det er kjekt for styret i Seniorgruppa, slår Dagfinn fast.

- Nå gleder vi oss til det kommer mye folk, og vi får oppleve mange mål riktig vei, supplerer Karsten Hellevik og skuer utover et Color Line Stadion som bader i sol.

_DSC8034

 

Annonse fra Obos-ligaen: