- Har skapt en vinnerkultur

Andreas Lie trekker frem kollektivet før cupkampen mot Molde.

Annonse:

Foto: Bildbyrån

Han har møtt mange av dem før, Andreas Lie. Den solide sisteskansen er ikke fremmed med Molde og deres spillere. Onsdag står han ansikt til ansikt med romsdalingene igjen med god tro på at AaFK kan gi Erling Moes mannskap trøbbel.

- Jeg tenker at dette er en kamp hvor vi har alt å vinne. Vi møter det som per dags dato er Norges beste fotballag. Vi ønsker å vinne, men Molde er favoritter. Presterer vi opp mot vårt beste kan det bli jevnt, tror 31-åringen.

Forrige gang AaFK og Molde møttes i obligatoriske kamper var i 2017. I den første av to kamper det året vant tangotrøyene 0-1 på Aker stadion. Av VG ble Andreas kåret til banens beste spiller og belønnet med en 8-er på børsen. I år er han sentral i et AaFK-lag som kun har sluppet inn seks mål på 11 kamper i OBOS-ligaen. Det er hel3 lagets fortjeneste, mener burvokteren.

- Det defensive er, i likhet med det offensive, en kollektiv greie. Vi har spillere som løper mye, og en midtbane som løper ekstremt mye. At vi er så solide defensivt skal samtlige ha æren for, fra de på topp til vi som er bakerst. Vi er elleve mann som forsvarer oss sammen og elleve som angriper sammen.

Andreas mener å vite hva romsdalingene kommer med onsdag. Han har sett laget mye i år.

- De er fryktelig gode på det de er gode på. Det er opp til oss å snekre sammen en god taktikk for å matche dem, sier han, og vet at AaFK på sitt beste kan sørge for avansement i cupen.

- Vi har skapt en vinnerkultur, og den tar vi med oss inn i kampen mot Molde, sier Aalesunds bakerste mann. 

Annonse fra Obos-ligaen: