Full kontroll i kvartfinalen

Søndag gjestet Førde Color Line Stadion i det som var ventet å bli en tøff og jevn kamp om en semifinale-billett. 

Annonse:

Før kampen var det en offensiv trener som gledet seg.
- Vi gleder oss stort til kvartfinale! Vi er favoritter, og det trives vi godt med.

Og etter kampen var det en like glad trener som kunne oppsummere kampen slik:

Utifra ballinnehav på motstanders halvdel og antall sjanser, er det en fullt fortjent seier. Spesielt i 1.omgang gjør vi mye bra. Vi beveger oss samtidig og godt i flere rom samtidig, og gir derfor ballfører mange alternativer.

Vi regnet med at Førde kom til å legge seg lavt og satse på overganger, og tålmodighet i frispillingen med vending av spill som virkemiddel dersom det var trangt framfor ballfører, var ett av stikkordene vi jobbet med på trening denne uken.

Backfireren med Evan Hagen, Sondre Taklo, Håvard Breivik og Henrik Hatløy var dyktige til å vurdere når vi skulle spille gjennom Førde sin midtbane, og når vi skulle vende spillet for å søke gjennombrudd motsatt. Tom Andreassen og Tobias Sagli sentralt i banen var dyktige å gjøre seg spillbare, og sørget for at vi hadde god balanse bak ball når vi angrep. Kantene Vegar Skulstad og Erlend Fjeldstad varierte fint mellom å true mellomrom og bakrom, og spissene våre Jonas Flo og Iver Korsbrekke sørget hele tiden for å dybde ved strekke Førdes forsvar, noe som sørget for mye rom å spille AaFK-fotball i!

Innbytterne Marius Rønning, Ola Ljosåog Sivert Eikrem taklet jobben som innbytterne veldig profesjonelt, og kommer inn- og bidrar sterkt til at me ror i land seieren. Det var spesielt moro å se Ola tilbake i aksjon etter 3 måneders skadeavbrekk. De 15 minuttene han spilte viste han ved flere anledninger prov på hvorfor han er G15-landslagsspiller. Keeperne våre fortjener òg honnør. Når vi har mye ballinnehav på motstanders halvdel, langt unna eget mål, er det svært viktig at keeperene tenker «what if» og hele tiden er årvåken for overganger imot. Våre to gode 01-keepere Jonas Oksholen og Fredrik Opdahl løste oppgavene sine godt, og selv om de ikke hadde mye å gjøre, løste de oppgavene fint når de først var involvert!

Nå gleder vi oss til semifinale, uavhengig av motstander skal vi gi alt vi har.


Brede Skahjem Tokvam
Hovedtrener AaFK G16

I semifinalen kan G16 møte Viking, Stabæk eller Vålerenga. 

NM Telenor Cup
Color Line stadion
AaFK - Førde 1-0 (1-0)
Mål: Jonas Flo / Håvard Mork Breivik
Dommer: Steinar Hjelle (Sunnylven IL - Fotball)
Tilskuerantall: 200 ca


 

Annonse fra Obos-ligaen: