Fredriksen optimist før avgjørende bortekamp

Aalesund-trener Trond Fredriksen har tro på tre poeng mot Sarpsborg i kjølvannet av seieren mot Rosenborg.

Det nærmer seg avreise til årets siste bortekamp i Eliteserien. Søndagens motstander Sarpsborg 08 ligger på 3. plass i ligaen, tre poeng bak Molde på sølvplass, og har ambisjoner om å ta igjen Solskjærs menn. Aalesund på sin side trenger tre poeng for å være sikre på å holde Sogndal bak seg i kampen om ny eliteseriekontrakt. Etter en uke med landslagspause er Trond Fredriksen og hans gutter klare, med nyladede batterier.

Annonse:

I dag har det vært en god økt og jeg håper og tror at vi skal være godt forberedt. Det virker i hvert fall som at gutta gleder seg til kamp og er klare for å sloss for tre nye poeng.

Mot Rosenborg så AaFK ut som et helt annet lag enn det som spilte mot Lillestrøm runden før, og det er fra denne kampen Fredriksen vil hente inspirasjon.

Det er litt som mot RBK at den defensive strukturen og defensive tryggheten ligger til grunn i kampen. Det er ganske avgjørende for oss. Vi møter et godt Sarpsborg-lag, men samtidig så finnes det svakheter som det er mulig å utnytte hos sarpsborg og det håper jeg vi skal få gjort noe med. Vi har brukt godt de bildene som vi skapte mot RBK og den prestasjonen er god å ha med seg. Etter en lang og tung periode så er det godt å endelig få noe å bygge litt selvtillit og litt tro på og jeg tror vi skal bite godt fra oss mot Sarpsborg også.

Seieren mot seriemesterne sendte AaFK opp på kvalikplass på tabellen, noe som medfører at Aalesund nå har skjebnen i egne hender. Men trener Fredriksen vil ikke bruke for mye energi på å tenke på Sogndal.

Forskjellen ligger i at nå er det fullt og helt opp til oss selv. Samtidig så kan dette snu så fort, så vårt fokus ligger utelukkende på hvordan vi kan slå Sarpsborg og så får alt det andre gå som det går, vi får ikke gjort noe med det uansett så det er ikke noe å ha fokus på.

På tross av en krevende høst har tangotrøyene nå vist at de kan konkurrere med de beste lagene i Norge på en god dag, og Fredriksen har tro på et godt resultat på bortebane på søndag.

Magefølelsen er veldig god inn mot kampen som kommer, og jeg tror vi skal lure til oss tre poeng der nede og.


Annonse fra Obos-ligaen: