FØR KAMPEN: Vålerenga - AaFK

AaFK gjester Vålerengas nye storstue Intility Arena for første gang søndag.

Annonse:

Landslagspausen er over og til helga er det endelig klart for kamp om poengene i Eliteserien igjen. 

Det har ikke godt så bra med AaFK etter sommerferien, og de kommende ukene kan bli ekstremt viktige for guttas muligheter for Eliteserien 2018. 

Det er nemlig trangt om plassen i bunnen av tabellen, og med 3 av de seks siste kampene mot topp motstand blir de neste kampene mot Lillestrøm og Kristiansund svært avgjørende. 

Men før fylkes-derbyet mot Kristiansund på Color Line Stadion neste helg og bortekampen på Åråsen er det Vålerenga som står for tur på deres nye arena. 

KJØP BILLETTER TIL VÅLERENGA - AALESUNDS FK HER!

Søndagens motstander fra hovedstaden har også slitt denne sesongen og ligger for øyeblikket på en 10. plass på tabellen med 30 poeng. Det er fem poeng rikere enn AaFK som innehar kvalifiseringsplassen. 

I tillegg ligger Sogndal med 27 poeng og Lillestrøm med 28 poeng rett foran på tabellen. Neste helgs motstander ligger på en 11. plass med 29 poeng. 

En seier for de orasje og blå på Intility Arena blir særdeles viktig søndag i kampen om overlevelsen, spesielt med tanke på hvordan de andre lagene innenfor rekkeviddet spiller. 

tbe07872
Adam Örn Arnarson og Magnus Lekven i aksjon sist lagene møttes. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Tromsø, som ligger på direkte nedrykk (bak AaFK på målforskjell) møter serieleder Rosenborg BK lørdag. Kristiansund møter tabelljumbo Viking på hjemmebane mens Lillestrøm og Sogndal (som ligger på de to plassene foran AaFK) møtes til et viktig oppgjør på Åråsen Stadion. 

Skal AaFK ta med seg et godt utgangspunkt til sine kamper mot Kristiansund og Lillestrøm er det ingenting mindre enn seier som gjelder på søndag. 

Da er det greit å vite at statistikken de siste årene faller AaFK i favør. 

Det er nemlig AaFK som har gått seirende ut fra kampene mot Vålerenga de siste årene, ser man bort i fra årets eliteseriekamp hvor strømmen tok knekken på stadion og jeg satt fast i heisen i 27 minutter.

Vi må tilbake til 2014 for å finne sist Vålerenga vant en kamp mot de oransje og blå på hjemmebane. Riktig nok ble disse spilt på Ullevaal Stadion og ikke på deres nye Intility Arena så det er vel greit å si man starter med "blanke ark".

Totalt sett står AaFK med ti seire, to uavgjort og syv tap de siste 10 årene mot Vålerenga. 

Det er alltid ventet spenning når disse to lagene møtes på hver sin side av gressmatta. Det er sjeldent poengene deles, og man kan vente seg mange mål. 

AaFK har scoret hele 25 mål mot Vålerenga siden 2007. Rett bak med 23 scoringer ligger de røde og blå, så vi kan nok vente oss nok en spennende kamp på søndag. 

tbe0775a
Sist lagene møttes i Eliteserien vant Vålerenga hjemme på Color Line Stadion. Foto: NTB Scanpix

Skulle AaFK slå Vålerenga på Intility Arena, mens Lillestrøm tar alle poengene hjemme mot Sogndal vil gutta rykke opp på trygg grunn med ett poeng til gode på laget fra saftbygda. 

Taper Tromsø sin kamp mot Rosenborg vil AaFK få et forsprang på tre poeng ved seier mot Vålerenga. Skulle Tromsø spille uavgjort og AaFK vinner vil differansen ligge på to poeng. 

Skulle Tromsø spille uavgjort eller vinne mot Rosenborg, mens AaFK taper sin kamp mot Vålerenga vil gutta ende på en direkte nedrykksplass etter søndagens oppgjør. Dette gjelder også om AaFK spiller uavgjort mens Tromsø vinner sin kamp. 

AaFK kan trøste seg med at Viking har en hakket verre formkurve de siste fem kampene. I motsetning til de oransje og blå som har fire tap og èn uavgjort står de med fem tap. 

Ønsker du å ta turen til nye Intility Arena for å løfte gutta til en svært viktig seier borte mot Vålerenga kan du bestille billetter ved å trykke her. 

Kampen spilles søndag og du kan se kampen direkte fra klokken 18:00 på Eurosport Norge og Eurosport Player

Annonse fra Obos-ligaen: