FØR KAMPEN: FK Haugesund - AaFK

AaFK drar sørover for å møte FK Haugesund i morgen søndag 16. juli.

Annonse:

Det er straks klart for noen uker med ferie for gutta før hjemmekampen mot SK Brann den 6. august, men først er det de hvite og blå fra Haugesund som står for tur. 

AaFK ligger for øyeblikket på en 6. plass i årets Eliteserien, to plasser foran helgens motstander, men det er duktet for er viktig og spennende oppgjør lengre sørvest søndag. 

Det er rekordtett i årets sesong, og selv om Haugesund ligger to plasser bak har begge lagene tatt 22 poeng. Søndagens vinner vil rykke fra og skape et viktig pusterom. 

Fra kampen mot Haugesund i juni. Foto: NTB Scanpix
Fra kampen mot Haugesund i juni. Foto: NTB Scanpix

Det blir ingen lett oppgave mot FK Haugesund. De hvite og blå er for øyeblikket det beste formlaget i Eliteserien, og står med tre seire og to uavgjort de siste fem kampene. 

AaFK på sin side står med èn seier, en uavgjort og tre tap, så gutta fra Ålesund har mye å gjøre opp etter tapet mot Sogndal borte og 0-3 hjemme mot erkerival Molde FK sist lørdag. 

Ikke nok med at FK Haugesund er inne i en god periode, men de har ikke spilt kamp siden 2. juli, hvor de vant 2-0 hjemme mot bunnlaget Tromsø IL. 

Det vil si at skulle FK Haugesund vinne mot AaFK vil de rykke frem til 25 poeng og ha tre poeng mer i tillegg til en kamp tii gode. 

Det er alltid viktig å avslutte med stil før man går inn i en ferieperiode med litt mindre fotball i fokus, og gutta ønsker nok å rette på inntrykket mot FK Haugesund. Spesielt om man tenker på hvordan det gikk tidligere i år. 

FK Haugesund vant 0-1 sist lagene møttes. Foto: NTB Scanpix
FK Haugesund vant 0-1 sist lagene møttes. Foto: NTB Scanpix

I det som endte med 0-1 seier til FK Haugesund hjemme på Color Line Stadion, kunne man bevitne et tent og angripende AaFK. 

Det var AaFK som sto for de aller største sjansene, men marginene ville seg rett og slett ikke i bonanzaen hjemme i Ålesund. 

Les mer om kampen mot FK Haugesund i Ålesund her

Selv om det var jevnt i banespillet leverte AaFK hele 8 klare sjanser uten at det ville seg mot Haugesunds 2, så det er mye å rette på om det jevner seg ut slik som 4. juni. 

Det var ikke bare sist lagene møttes det har vært jevne kamper i mellom Haugesund og AaFK. 

De siste 15 oppgjørene står AaFK med 7 seire mot Haugesunds 6 seiere. Bare èn kamp har endt uavgjort. 

statistikk_tilsak_fkh
Kilde: Fotball.no

Også foran mål har begge lagene vært like effektive, hvor AaFK står med 24 scorede mål, mens FK Haugesund ligger like bak med 23 mål. 

Også på litt for harde taklinger har det vært jevnt de siste 15 kampene lagene har møttes. AaFK har blitt vist gult hele 21 ganger og ett rødt, mens Haugesund på sin side har 23 gule og 1 rødt kort i baklomma. 

Trekker vi frem gule og røde kort kan det fort bli ekstra interessant i morgendagens oppgjør. 

AaFKs faste sisteskanse Andreas Lie pådro seg et gult kort i hjemmekampen mot Molde FK. Dette var hans tredje for sesongen, noe som betyr at han må stå over mot Haugesund grunnet karantene. 

Andreas Lie mot FK haugesund tidligere i år: Foto: NTB Scanpix
Andreas Lie mot FK haugesund tidligere i år: Foto: NTB Scanpix

Før sesongen hentet AaFK inn Pål Vestly Heigre, men i de to siste kampene er det AaFK 2s faste keeper, 20 år gamle Sondre Sødergren som har innetatt benkplassen. Hvem som får muligheten mot Haugesund i morgen gjenstår og se, men spennende blir det. 

Før sesongen hentet også AaFK inn kraftspissen Lars Veldwijk på lån. Nå er det klart at han ikke bli med videre, og spiller sin siste kamp for de oransje og blå før han drar ut på nye eventyr i Nederland. 

Kampen mot FK Haugesund spilles søndag 16. juli klokken 18:00. Kampen kan du se på Eurosport Player. Bestill bruker hos Eurosport Player ved å trykke her

Annonse fra Obos-ligaen: