- Bra i 35 minutter

Lars Bohinen var bare sånn passe fornøyd med lørdagens gjennomkjøring mot Florø.

Foto: Marius Simensen

Annonse:
AaFK slo Florø 2-0 lørdag. Begge målene kom før pause. Den første omgangen sa hovedtrener Lars Bohinen seg fornøyd med. Det som skjedde etter pause, derimot, imponerte ikke sjefen.

- Vi møter et lag som legger seg langt inn på egen banehalvdel, som bare vil forsvare seg og kjøre kontringer. Det har vi ikke opplevd til nå i oppkjøringen. Vi løste det bra i 35 minutter av første omgang, men dårlig resten av tida. Vi slet med individuelle feil, dårlig innleggskvalitet og presisjon på siste tredjedel, lød dommen fra Bohinen.

- Vi spiller raskere fotball på trening enn det vi gjør i kampen mot Florø, legger han til.

Bohinen ga nykommerne Sonni Ragnar Nattestad og Torbjørn Agdestein tillit fra start. Nattestad var en del av treeren bak, mens Agdestein hadde spissrollen i 3-4-3. Bohinen ga begge spillerne godkjent.

- På sikt blir dette forsterkninger for oss. Dette var første kamp, og det er litt uvant for begge, både med nye spillere og formasjon. De klarte seg helt ok. De skal få lov til å komme seg inn i gruppa, tilpasse seg spillestil og prinsippene våre, sa Bohinen etter kampen.

Han er fornøyd med spillerne som er hentet inn denne vinteren, men forteller at klubben jobber med å hente et par mann til. Bohinen håper at minst én ny spiller skal bli klar seriestart.

- Det er det vi jobber for. Det er hull her og der i forhold til hva vi ønsker oss av kvalitet, konkluderte den tidligere Premier League-proffen.

En av spillerne AaFK har i kikkerten, er 18-åringen Pape Habib Gueye, som imponerte mot Molde forrige helg. Mot Florø kom han aldri helt inn i kampen.

- Vi var alt for lite flink til å gi ham ballen i beina, der han skal ha den. Han lider av at vi ikke klarer å etablere noe pasningsspill i laget. Det han leverte mot Molde og på treningene er spennende. Gueye er en spiller vi vurderer seriøst, kunne Bohinen fortelle.

Den sagnomsuste biptesten har vært gjenstand for oppmerksomhet denne vinteren. Bohinen var ikke fornøyd med spillernes testresultater tidligere i sesongoppkjøringen. Nå er det forbedring, kunne Bohinen røpe:

- Ja, nå er vi i rute. Med unntak av et par-tre spillere er vi på det nivået jeg mener vi skal være. Det betyr at vi er godt nok trent for å tåle det tempoet og de forflytningene vi må ha i kampene våre. Alle skal opp i det jeg kaller grønn sone, og det skal vi klare til seriestart

Annonse fra Obos-ligaen: