AaFK kom sterkt tilbake

Trenerteamet hadde valgt å utelate både Aron Thrandarson og Adam Ørn Arnarson fra startelleveren før kampen mot Viking. Bjørn Helge Riise ble trukket ned på back-plass, og unggutten Fet fikk muligheten i stedet for Thrandarson.

Starten på kampen ble rotete. Det var lett å se at vi både Viking og AaFK manglet de gode opplevelsen inn mot kampen. Største sjansen var det AaFK som stod for, da Papazouglo ble spilt gjennom av Gyasi.

Etter tolv minutter kom imidlertid kalddusjen for hjemmelaget. Tommy Høiland stupte inn ett innlegg med hodet, og det stod 0-1 til Viking.

Etter 42 minutter kunne Mos ha utlignet på et flott framspill fra Fet, og minuttet senere var det Vebjørn Hoff som testet skuddfoten med et knallhardt skudd fra 25 meters hold. Begge deler ble dessverre mesterlig reddet av keeper Iven Austbø. Siste minuttene av omgangen ble et stormløp mot Viking-målet, og det var nesten utrolig at lagene gitt til pause med ledelse til bortelaget.

Pikasson gikk i dag til Vebjørn Hoff. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Det samme AaFK-laget som avsluttet første omgang var det som startet i andre.

Etter noen få minutters spill bommet Viking på noe som må være ”alle sjansers mor”, da et overspill rullet gjennom AaFK-forsvaret og over til Fredrik Torsteinbø, som bare skulle breiside ballen i mål. Heldigvis for hjemmelaget bommet han på ballen.

Ellers var det AaFK det meste dreide seg om i begynnelsen av omgangen, uten av det ble mål på noen av de mange sjansene. Det er tydelig at AaFK trenger mange sjanser for å score mål om dagen.

Når det stod 67 minutter på stadion-uret, ble en frisk Sondre Fet byttet med Aron Thrandarson.

Viking fikk nok en stor sjanse ved Steffen Ernemann i det 74. minutt, men lobben gikk langt over Andreas Lie, som stod på halvdistanse.

Mos skulle også få en flott mulighet like etterpå, da Papazouglo frispilte han med et vakkert hodestøt. Dessverre ble skuddet blokkert av Viking-forsvaret.

Tidligere nevnte Ernemann burde ha lagt på til 0-2 når han løp rett igjennom AaFK-forsvaret, og headet ballen like utenfor.

Og på overtid satt den endelig! Med en deilig heading satte Papazouglo inn utligningen, og kampen endte 1-1.