Hva er Action Now?

Action Now er AaFK sitt arbeid innenfor FNs Bærekraftsmål. Action Now ble startet av Bodø/Glimt i 2019, som også har navngitt prosjektet.

Annonse:

Action Now handler om at toppfotballen er med på at vi skal nå FNs Bærekraftsmål. AaFK er en av de første klubbene som går sammen med Bodø/Glimt for å gjøre ord til handling. 

Vårt første steg i arbeidet med Action Now var å signere samarbeidsavtale med Framtidslaben. Marielle Furnes Mannseth, som er daglig leder i Framtidslaben, er svært glad for at samarbeidsavtalen er på plass. 

- Vi heier på AaFK og er veldig glade for å få AaFK som partner. Vi ser fram til å samarbeide om å nå FN sine bærekraftsmål. AaFK er en viktig og synlig aktør i samfunnet, og det at de nå tar et så tydelig strategisk valg om å jobbe med bærekraft ser vi på som veldig positivt, både for klubben og for samfunnet. Vi ser fram til å samarbeide i konkrete prosjekt med både innbyggerne og næringslivet som medspillere. Spesielt innenfor den sosiale og samfunnsmessige dimensjonen av bærekraftsmålene gjør AaFK mye bra allerede, og vi ser fram til å samarbeide om få enda mer fart på dette arbeidet, sier hun. 

Marielle Furnes Mannseth, daglig leder i Framtidslabben og Geir S. Vik, klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, signerer avtalen.
Marielle Furnes Mannseth, daglig leder i Framtidslabben og Geir S. Vik, klubbdirektør i Aalesunds Fotballklubb, signerer avtalen.

I løpet av et år har vi fått bidratt til konkrete handlinger, som aldri hadde blitt utviklet uten dette nettverket. En bonus har også vært at klubben har fått nye og engasjerte partnere, samt at omdømmet til klubben har blitt betydelig styrket hva gjelder vår samfunnsrolle og samfunnsansvar»

— Frode Thomassen, Klubbdirektør Bodø/Glimt
Klubbens første prosjekt med FNs bærekraftsmål i fokus skjer i samarbeid med BDO. Sammen med flere bedrifter på Sunnmøre har AaFK et behov for å løfte kompetansen innen bærekraft og få hjelp til å iverksette bærekraft i organisasjonen. 

- Sammen med BDO skal vi arrangere fire workshops våren 2021. Her skal vi jobbe oss gjennom fire faser fra bevisstgjøring til implementering av bærekraft i hver deltakerbedrift. Sammen med bedriftene går vi fra ord til handling og får satt vårt arbeidet i system, sier Kristin Herje Nørve.

AaFK viser sin forpliktelse til bærekraftig utvikling av interne og eksterne miljø ved å bruke FNs Bærekraftsmål som strategiske veivisere. 

Annonse fra Eliteserien: