- AaFK har stor betydning for regionen

Tiårsstatuett til HPT Trading AS.

Annonse:

Foto: Staale Wattø

- At tida flyr fort er i alle fall helt sikkert. Da jeg ble kontaktet av Sarah Isabella for å si noen ord rundt mitt og HPT Trading AS sitt engasjement i AaFK og Color Line Stadion, så må jeg gå tilbake til 2003. Det er knappe 18 år siden, men det føles som om det var i går, sier Hans-Peter Kaaresen. 

- Mitt forhold til klubben var før den tid kun begrenset til å være tilskuer og tilhenger både på Aksla Stadion og Kråmyra. Det virkelige engasjementet og entusiasmen startet først i voksen alder, og etter at vår nye storstue Color Line Stadion ble tatt i bruk, legger han til. 

Den store entusiasmen startet med at han i begynnelsen av 2003 ble kontaktet av Jon Ketil Gjørtz med spørsmål om han kunne tenke seg å være aksjonær i Hovedstadion i Ålesund AS (senere Ålesund Stadion AS og Ålesund Stadion KS) som var i ferd med å bli stiftet. 

- Sånn var det, og sånn ble det, og før jeg visste ordet av det satt vi åtte aksjonærer i stiftelsesmøtet som ble avholdt 1. april samme år, og selskapet for et nytt stadion i Ålesund var et faktum, forklarer Hans-Peter. 

Som styremedlem og medlem av byggekomiteen fikk han med seg en utrolig spennende og interessant tid fram til åpningen av stadion 16. april 2005. Siden den gang har han hatt fast plass på VIP-en, og møter opp på alle hjemmekampene når han er i Ålesund.  

- Egentlig liker jeg ikke «VIP-benevnelsen» særlig godt. Måtte bare nevne det, skyter han inn. 

Nå har selskapet hans, HPT Trading AS, vært samarbeidspartner gjennom ti sammenhengende år, og mottar dermed tiårsstatuett fra AaFK. 

- Men jeg må bare si at mitt bidrag som samarbeidspartner er særdeles beskjedent i forhold til mange andres. Det er det viktig for meg å poengtere, kommenterer han. 

Selv om klubben sportslig sett har prestert vesentlig bedre enn i 2020, har den trofaste AaFK-vennen tro på bedre tider. 

- Nedrykket til OBOS-ligaen var ikke hyggelig, men en må gå i seg selv og innrømme at sånn ble det.  Jeg har god tro på at det er fullt mulig å gjøre noe med det.  Vi var rett og slett ikke gode nok for elitenivået. Nå må vi bare lete etter noe positivt i det negative: I kommende sesong vil vi garantert vinne fotballkamper i vesentlig større grad enn i forrige, og det i seg selv vil forhåpentligvis bli en vitamininnsprøytning som øker innsatsen. Vinnergleden kommer, og den vil styrke laget på veien tilbake til Eliteserien. Med en slik innstilling får vi med oss publikum både som supportere og tilskuere, for ikke å snakke om alle frivillige som gjør en kjempeinnsats for klubben, sier han engasjert. 

Administrerende direktør i HPT Trading, Hans-Peter Kaaresen. 
Administrerende direktør i HPT Trading, Hans-Peter Kaaresen. 

Han brenner for klubben i sitt hjerte, Hans-Peter. Aalesunds Fotballklubb er viktig for ham personlig, som det er for tusenvis av sunnmørspatrioter. 

- At AaFK har vært og er av stor betydning for regionen er det vel ingen tvil om.  Byens Fotballag med stor «F» skal være et slikt varemerke, men da må vi vinne fotballkampene!  Å «gå på kamp» er en sosial happening i tillegg til underholdningsverdien som ligger i selve kampen. Men, som sagt, så er det fotballprestasjonene som er hovedsaken og limet i hele klubben, spillerne, tilskuerne og apparatet rundt.  Så vi får bare ha god tro på den kommende sesongen, som forhåpentligvis ikke blir amputert for mye av koronapandemiens nødvendige begrensninger, lyder det fra Hans-Peter. 

Han krysser fingrene for nye, store opplevelser i årene som kommer. Til tross for fjorårets nedtur, har klubben hatt mye å slå i bordet med i nyere tid. For Hans-Peters del er det spesielt tre høydepunkter det er verdt å trekke fram.

- Når jeg får spørsmål om hva som er mitt beste AaFK-minne, så er svaret at det er veldig mange gode minner.  Men jeg vil trekke fram to, eller egentlig trebhøydepunkter. Den ene er den storstilte åpningskampen 16. april i 2005 mot Odd Grenland, med 10.615 registrerte tilskuere.  Vi lå under med ett mål til pause, men Lasse Olsen og Eirik Hoseth ordnet saken i 2. omgang, og, vi vant 2-1. Åpningsshowet, stemningen, rammen rundt arrangementet, og ikke minst seieren var veldig stort, sier han. 

De to andre høydepunktene er xupgullene i 2009 og 2011. Hans-Peter var til stede på Ullevaal begge gangene. 

- Dette er mine beste AaFK-minner, og jeg ser fram til en ny sesong med mye seiersglede og masse god fotball!

Annonse fra Obos-ligaen: