Solid snuoperasjon gir tre poeng

AaFK leverte en strålende andre omgang da de snudde 0-1 til 3-1 hjemme på Color Line Stadion i kveld.

Annonse:

Etter gode resultater mot Lillestrøm og Rosenborg var gutta klare for å utvide kamprekka uten tap til fire mot et Tromsø som etter en god start på sesongen har slitt de siste kampene. Men det er aldri lett å møte et lag som er ute etter å revansjere seg.

Kampen begynte forholdsvis rolig, og begge lag fikk spille ball de første ti minuttene. Men det var Tromsø som fikk kampens første målsjanse med et frispark fra hjørnet sekstenmeteren. Sigurdarsson gikk for skuddet, men Andreas Lie slo kontrollert ballen ut av feltet.

Det neste kvarteret begynte TIL å ta mer kontroll i kampen. Etter 12 minutter fikk Lehne Olsen en mulighet etter et godt innlegg fra venstre kant, men headingen gikk over mål. Selv om gjestene fra nord presset på hadde Aalesund god kontroll. Laget lå kompakt og godt på defensiven og så etter kontringsmuligheter.

Likevel fikk Tromsø til slutt utbytte for baneovertaket. Dommerens klokke viste 21 minutter da Mikael Norø Ingebrigtsen fikk ett innlegg fra venstre. Han vant duellen med Mikkel Kirkeskov i feltet og sendte ballen i nettet bak Andreas Lie. Men ingen i AaFK-leiren hadde tenkt å gi opp med det første.

Saken fortsetter under sammendraget

Etter 27 minutter får AaFKs sin største sjanse til da i kampen. Mikkel Kirkeskov snaller til på frispark, men skuddet sniker seg utenfor stolpen etter å ha sneiet muren. På den påfølgende corneren header Kai Ramsteijn ballen i tverrliggeren.

Keeper Andreas Lie hadde igjen en god kamp i AaFK-målet, og vartet opp med nok en god redning. Gjernmund Åsen sender et frispark rett mot krysset, men Lie beveger seg godt på strek og slår ballen unna.

Tempoet i kampen gikk opp etter at TIL tok ledelsen, og det kom flere mindre sjanser til begge lag. Etter fint kombinasjonsspill på høyresiden drar Vebjørn Hoff seg innover i banen og skyter mot nærmeste stolperot, men Tromsøs keeper Gudmund Taksdal Kongshavn er på rett plass.

Etter 44 minutter på Kongshavn til pers igjen, når Sondre Fet sender av gårde et skudd fra 18 meter. Men lagene går til slutt til pause på stillingen 0-1.

Aalesund flyr ut av startblokkene i andre omgang og jager en tidlig utligning. Men det er TIL som får den første store muligheten. Sigurdarsson legger inn til Tomas Lehne Olsen, som ikke klarer å få avsluttet på mål. Men så er det tid for AaFK-show på Color Line stadion.

Etter 60 minutter finner Mos Bjørn Helge Riise med et innlegg fra høyresiden, og kapteinen, som nylig har kommet inn fra benken, setter ballen kontant i mål. 1-1!

- Så som så første omgang. Fantastisk bra anre omgang, kunne kampens kaptein Fredrik Carlsen oppsummere etter kampen.

Bare seks minutter senere er snuoperasjonen komplett. Mos får hodet på et nydelig innlegg fra høyre, og ballen sniker seg mellom beina på keeper Kongshavn og i mål. AaFK har tatt ledelsen for første gang i kampen, og fortsetter å dominere banespillet.

Etter 79 minutter blir Tromsøs ydmykelse komplett. Mos jager en lang klarering i bakrom og kjemper seg til en rettvendt posisjon. Han sender ballen videre til Sondre Fet, som kombinerer fint med Kirkeskov og Vebjørn Hoff, som får æren av å sette ballen i mål. Et fantastisk angrep av gutta.

- Smaker godt det, og kjekt å bli satt pris på, kunne Sparebanken Møres bestemann Vebjørn Hoff fortelle til aafk.no i garderoben etter kampen.

AaFK er fortsatt sultne på mer. Minuttet senere skrur Lars Veldwijk ballen over lengste kryss etter et skudd fra hjørnet av sekstenmeteren.

Tromsø får til slutt muligheten til å pynte på resultatet, men brassesparket fra Lehne Olsen går utenfor målet til Andreas Lie.

Aalesund fortsetter sin gode resultatrekke med tre deilige poeng etter en kjempejobb og fint spill mot Tromsø.

- Stolt over den prestasjonen og responsen vi får i andre omgang, smilte Trond Fredriksen etter kampen. Han trakk også frem om en fantastisk bra jobb av unggutten Vebjørn Hoff og er enig i at han var en av de beste i kveld.