God løsning mellom klubben og Pape

Aalesunds Fotballklubb og Pape Habib Gueye ser fremover etter den siste tidens uenighet og avisoppslag.

Annonse:

Lørdag 23. februar publiserte Sunnmørsposten en sak på sine nettsider hvor Aalesund-spiller Pape Habib Gueye forteller at han ønsker å forlate klubben. AaFKs hovedtrener Lars Bohinen er også intervjuet, og legger ikke skjul på at det siden nyttår har pågått en konflikt mellom klubb og spiller.

Foto: NTB Scanpix

- Fra dag én etter at Pape kom tilbake fra ferie, har han sagt at han vil bort. Pape har vært veldig tydelig på at han ikke ønsker å bli værende i AaFK. Normalt sett hadde han spilt mer enn han har gjort i år, men jeg er ikke interessert i å bruke en spiller som har fokuset sitt helt andre steder og vil bort, forklarte Bohinen til Sunnmørsposten.

Partene har hatt dialog, og både Pape og klubbens sportslige avdeling er fast bestemt på å fortsette samarbeidet.

- Pape har ikke hatt fokus på sine arbeidsoppgaver siden han returnerte til klubben i januar. Dette har medført at han ikke har prestert verken på treningsfeltet eller i kamp. Pape er en ung spiller med et stort potensiale, men han har fremdeles mye å jobbe med. AaFK ønsker å hjelpe Pape med å ta store og viktige utviklingsteg, men da kreves det fullt fokus og tilstedeværelse fysisk og mentalt fra spilleren. Dette er han innforstått med, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Aalesunds Fotballklubb har hatt en gjennomgang med Pape vedrørende de interne reglementene som spillerne selv har utformet, og gjort det klart hvilke retningslinjer som gjelder i klubben.

Pape har akseptert dette, og nå ser begge parter frem mot seriestart.

Ingen ytterligere kommentarer vil bli gitt utover dette.

Annonse fra Eliteserien: