Forumet stenges inntil videre

Slik forklarer klubben avgjørelsen.

Annonse:

- Hets og diskriminering har vært en utfordring på Speakers Corner over mange år, og det innehar også en moralsk utfordring så lenge det gjøres bak skjulte «alias». Derfor har Aalesunds Fotballklubb valgt å stenge forumet inntil videre, sier medieansvarlig i AaFK, Jonatan Arvidsen-Osvik.

 - NTF jobber med varslingskanaler for norsk fotball, et arbeid som er satt i gang etter rasismesakene i fjor høst, og på nytt aktualisert i «Strømsgodset-saken». Netthets og diskriminering er et stort samfunnsproblem. AaFK ønsker å ha troverdighet i vårt samfunnsarbeid med #MOT #PRIDE og #STOPP, og da må vi sette søkelys på oss selv, våre egne plattformer og vår egen kommunikasjon, forklarer klubbdirektør Geir S. Vik.

 #StopOnlineAbuse-kampanjen startet i England med Premier League, FA, spillerorganisasjonen PFA og kvinnenes toppdivisjon, og har spredd seg til flere land. I helgens kampanje deltok de fleste norske toppklubber, kan Jonatan Arvidsen-Osvik opplyse om.

- Dette var en felles protest mot hatefulle ytringer i sosiale medier. AaFK stengte Facebook, Twitter, Instagram og Speakers Corner fra 30. april til 3. mai, og vi har nå besluttet å ikke åpne opp igjen Speakers Corner i dagens form, forklarer klubbens medieansvarlig.

 Vik forklarer at han ønsker at AaFK skal tilrettelegge for god og inkluderende supporterdialog, men at det gjøres i åpenhet ved bruk av eget navn og person.

- Og vi har allerede hatt samtaler med Stormen Supporterklubb og Aalesund Support om vår beslutning om å midlertidig stenge Speakers Corner, og opplever forståelse for vårt standpunkt, sier klubbdirektøren.

Annonse fra Obos-ligaen: