Videre etter ekstraomganger

AaFK slet seg videre i cupens første runde etter at de for andre året på rad måtte ut i ekstraomganger mot SK Herd.

AaFK møtte i kveld SK Herd i den første runden av cupen. Det skulle, så som i fjor vise seg å bli en hard nøtt å knekke.

Etter drøye syv minutter, og en nervøs start, burde Vebjørn Hoff ha gitt Tangotrøyene ledelsen. Han satte ballen langt over mål fra 11-12 meters hold, og hadde nok bedre tid enn han var klar over.

Like etterpå var Herd farlig frampå, men skuddet fra islandske Ingo gikk over målet til Pål Vestby Heigre, og til corner. Denne ble ekspedert i mål av Christoffer Brun Rekdal, og en solid kalddusj for Eliteserielaget var et faktum.

Herd hadde en kampplan som bestod i å holde hele laget i forsvar, samt å slå langt mot raske angrepsspillere, noe som fungerte godt i perioder av første omgang. AaFK hadde mye av banespillet, men slet med presisjonen i avgjørende øyeblikk.

Mos ble vakkert frispilt etter 30 minutter og hadde en stor mulighet til å utligne, men satte ballen til side for Herd-målet. Keeper Hagen fikk fortjent gult kort noen minutter senere for uthaling av tid.

Når det stod 38 minutter på stadion-uret hadde Mos nok en stor sjanse, da han på volley sendte ballen like over tverrliggeren fra fem meters hold.

AaFK hadde en rekke store sjanser de påfølgende minuttene, utrolig nok uten at det lykkes i omsette noen av dem i mål. I stedet ble det nok et mål på hjørnespark for Herd, og fjorårets marerittstart ble derfor kopiert for AaFKs del.

Bendik Mathiesen var den som sørget for å øke ydmykelsen for Eliteserielaget ved å sette inn 2-0 scoringen.

Mot slutten av omgangen fikk Vebjørn Hoff nok en mulighet, nærmest identisk med den han hadde i starten av omgangen, men han satte også den langt over mål. Lagene gikk derfor til pause med en komfortabel 2-0-ledelse til Herd.

Saken fortsetter under sammendraget

I andre omgang ble Lars Veldwijk byttet inn for Jørgen Hatlehol. Det gav umiddelbart uttelling, og ballen lå raskt i nota bak Hagen i Herd-buret. Scoringen ble feilaktig avblåst som offside, til AaFK-benkens store fortvilelse.

Tolv minutter ute i omgangen fikk AaFK straffespark etter at Mos ble felt av Herds gode keeper, Henrik Hagen. Valmir Berisha brente straffen, og det stod fortsatt 2-0 til hjemmelaget.

Tilslutt satt den for Mos. Han rundet forsvaret og scoret vakkert fra skrå vinkel. 2-1 etter 15 minutter, og spenningen i kampen økte.

Etter 23 minutter fikk vi dagens prestasjon fra Sondre Brunstad Fet. Han avanserte på egen hånd fra midtbanen, lurte bort midtforsvaret til Herd, og satte ballen sikkert til høyre for keeper. Flott scoring for gutten fra Sykkylven!

Både Valmir Berisha, Lars Veldwijk og Mos hadde muligheter til å sende de oransje i ledelsen, men det ble bare nesten. I denne perioden av kampen handlet det meste om AaFK, og hjemmelaget fikk knapt låne ballen.

Et solid AaFK-press gav også Herd noen muligheter. Mot slutten av kampen stoppet både Mikkel Kirkeskov og Pål Vestly Heigre farlige gjennomløp av Ingo Kristiansson. Kampen endte 2-2, og gikk derfor til ekstraomganger.

Tero Mäntylä sørget for ledelse til AaFK kun tre minutter inn i første ekstraomgang. Finnen var faktisk tangotrøyenes toppscorer i årets treningskamper, og viste seg nok en gang som en målfarlig spiller.

Det var tydelig at Eliteserielaget hadde mest å gå på, og dominerte stort.
Midtvegs i omgangen fikk Mos styring på et godt skudd fra Kirkeskov, og kunne notere seg for nok en scoring, på måltavla stod det da 2-4.

Andre ekstraomgang tegnet en stund til å bli en kjedelig affære, helt til Herd - nærmest ut av ingenting, fikk et straffespark etter 6 minutter. Ingo ekspederte det sikkert i mål, 3-4 – og ny spenning.

Like etter hadde Mos mulighet til å øke ledelsen, men keeper Hagen møtte fint, og hindret spissen fra scoring. Vestly Heigre viste seg også fram, da han måtte ut i full strekk for å hindre utligning. Absolutt godkjent inngripen fra AaFK-keeperen.

Mot slutten satte Lars Veldwijk inn AaFKs femte for kvelden. Gutta vant kampen på AMFI Moa Stadion tilslutt 3-5.