Vi kommer tilbake!

Annonse:

Nå umiddelbart etter nedrykk til OBOS-ligaen er det tunge dager for klubben og alle som er glad i AaFK. Vi skulle ønsket det stod bedre til i AaFK, at vi lå stabilt i toppen av norsk fotball, at vi hadde fulle tribuner på hver hjemmekamp slik det var før, at spillertroppen var enda større og at økonomien var sterk og leverte årlige overskudd til å investere slik man til enhver tid ønsker.

Geir S. Vik intervjues etter seriekampen mot Strømsgodset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
Geir S. Vik intervjues etter seriekampen mot Strømsgodset. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Slik er ikke situasjonen i AaFK pr november 2017. Ikke det at AaFK er i noen krise, men pasienten har symptom som ikke løses med å fortsette å gi «paracet». Vi må se bakenfor problemene til klubben og jobbe med årsaken til de utfordringene AaFK har hatt siste årene. Det er jobben vår i tiden fremover.

For noen år siden stod det artikkel om Brann rett etter at de rykket ned fra Eliteserien. Den beskrev Branns hovedutfordringer i syv punkt; svak økonomi, manglende ambisjoner, ingen sportssjef, endring av spillestil, ingen lederskikkelse, skader og ingen notorisk målscorer. Nå er ikke det slik at alle disse punktene passer AaFK anno 2017, men vi har dessverre noen fellestrekk.

Vi har ambisjoner for AaFK fremover. Vi skal bygge klubb, organisasjon og kultur. AaFK har visjon om å være «Sunnmøres stolthet», det er en hårete visjon. Vi skal være en klubb som «gjør noe med deg» og som er profesjonell, engasjerende og samlende. Klubben er full av fantastisk historie, dyktige mennesker, engasjerte frivillige, gode spillere, levende publikum og støttende næringsliv. Samtidig må vi erkjenne at for å ta neste steg, for å nå visjonen om å være «Sunnmøres stolthet» må vi gjøre som flere andre klubber har gjort før oss; ta samling i bunn når det trengs og bygge stein for stein.

AaFK har i årevis manglet Sportssjef, det ble ansatt i vinter. Et stort arbeid står for tur. Vi skal bygge ei sportsavdeling med satsning på A-laget og på ungdomsavdelingen. Det gror godt i AaFK, blant annet med et G16 lag som i år nådde semifinale i NM-cupen, men vi skal videre. Vi ønsker i et tett og godt samarbeid med naboklubbene og Sunnmøre Fotballkrets for å utvikle flere gode spillere, gi drømmer til unge spillere med ambisjoner og dyrke frem talentutvikling og treningsglede i sunnmørsfotballen. Som toppklubb har vi et ansvar, og det er et ansvar vi ønsker å ta.

Organisasjon, kultur og klubb skal bygges. Det er bærebjelker i arbeidet for alle i AaFK fremover.

Geir

Foto: Srdan Mudrinic 

 

Annonse fra Obos-ligaen: