Velkommen, Mads!

24 år gammel dansk fysioterapeut på plass

Annonse:

I fjor høst lyste vi ut en 100 % stilling som fysioterapeut i klubben. For 4 uker siden ble danske Mads Holst Christensen ansatt i stillingen. Mads er 24 år og var ferdig utdannet fysioterapeut sommeren 2017. Han har det siste året jobbet på en privat klinikk i Ringkøbing. I tillegg har han vært tilknyttet det danske banelandslaget i sykkel og jobbet inn mot fotballklubben Ringkøbing på 3. nivå i Danmark.

All foto: Rune Røed Olsen

- Det har over tid vært et mål for klubben å styrke det medisinske apparatet med en ekstra fysioterapeut. Vi er derfor veldig tilfreds med å få Mads på plass, sier sportslig leder Bjørn Erik Melland.

Christensen selv ser fram til å komme i gang med arbeidsoppgavene i AaFK. Det er mye å sette seg inn i, men rent faglig føler han seg kvalifisert.

- Jeg var spent før jeg kom hit, men har jobbet med fotball tidligere, så faglig føler jeg meg komfortabel. Det er et nytt land og et nytt språk, og mange nye mennesker å bli kjent med i en stor klubb, sier Mads, som må belage seg på å ta mye av kommunikasjonen med spillerne på engelsk.

- Her er blant annet islandske spillere som forstår en del dansk, men samtidig ikke så mye, så mye blir nok på engelsk, ja.

Bjørn Erik Melland er godt fornøyd med å få Mads på plass i det medisinske teamet. 

- Mads er ung og ambisiøs, og har erfaring fra idrettsmedisin gjennom det danske banelandslaget på sykkel og som fysioterapeut på deltid for fotballklubben Ringkøbing. Mads vil komplementere det medisinske apparatet i klubben og ansettelsen vil redusere sårbarheten i teamet, forklarer Melland.

Mads har gradvis blitt introdusert til spillergruppen og arbeidsoppgavene, og ble fra påskehelgen en del av teamet. Han har fått sett seg rundt i sin nye hjemby, og håper å knytte nye vennskap.

- Jeg er sikker på at det er mye hyggelige folk i Ålesund. Det skal bli godt å bli kjent med folk, så får jeg ut og se om det er noen «søde piger» her også, smiler han.

Vår nye, danske venn har latt seg imponere av både klubben og omgivelsene. Han ser for seg en framtid på Sunnmøre, hvor han kan trives og utvikle seg.

- Jeg er ung og får muligheten til å jobbe på heltid i en profesjonell fotballklubb. Jeg gleder meg til å kunne utvikle meg, og ser for meg å være her i mange år. Nå har jeg i utgangspunktet kontrakt i halvannet år, men er helt klart åpen for å være her i AaFK lenge.

For 4 uker siden ble danske Mads Holst Christensen ansatt i stillingen som fysioterapeut. Foto: Rune Røed Olsen
For 4 uker siden ble danske Mads Holst Christensen ansatt i stillingen som fysioterapeut. Foto: Rune Røed Olsen
Annonse fra Obos-ligaen: