Vant på straffer

Juniorlaget videre i NM etter tett oppgjør.

Aalesund G19 - Levanger G19 2-2 (2-1)
7-6 etter straffer.

Torsdag kveld tok AaFK-juniorene imot Levanger til 16-delsfinale i NM G19 Telenor Cup. Etter 90 minutter og ekstraomganger var det umulig å skille lagene. Da var stillingen 2-2 etter at de oransje hadde ledet 2-1 til pause. Dermed gikk oppgjøret til straffesparkkonkurranse. Der trakk hjemmelaget det lengste strået og vant 5-4.

Etter cupavansenentet hadde trener Remi Natvik dette å si til aafk.no:

- Det blir en kamp som bølger mye fram og tilbake, periodevis mye sjanser og spill til begge lag. Vi produserer nok mest totalt sett. Jeg synes vi ser bra trent ut i denne målestokken her, så her er det mye å bygge videre på. Jeg er fornøyd med å komme til 4. runde i NM, det er en sterk prestasjon av gutta.

Det var Levanger som etter 19 minutter tok føringen på Color Line Stadion, men hjemmelaget kom sterkt tilbake og snudde kampen. Først utlignet Markus Karlsbakk etter 31 minutter. Den målgivende pasningen var det Vetle Fiskerstrand som sto for. 2-1-målet kom to minutter før pause etter en soloprestasjon av Pape Habib Gueye. Senegaleseren sørget for en fortjent ledelse ved pause etter at trønderne åpnet best.

I andre omgang scoret Levanger det eneste målet etter en corner. Denne omgangen var spillet litt tøffere enn den første, og dommeren delte ut gule kort - blant annet etter litt knuffing. AaFK-gutta kjempet godt, men til tross for store sjanser forble både resten av omgangen og ekstraomgangene målløse. Til slutt vant laget som nevnt på straffer og er videre i cupen.