Ustoppelige gullgutter

AaFKs G16-lag vant Norway Cup. Se vinnermålet i saken!

FINALE, NORWAY CUP, G16:

Aalesund - Asker 1-0 (0-0)

Med vilje, godt spill og uten å la seg blende av kjendisstatusen til enkelte av motspillerne har AaFK-laget til trener Kristoffer Lie imponert på Ekebergsletta. Det holdt helt inn for tangotrøyene etter at Asker ble slått 1-0 i finalen lørdag ettermiddag.

Den første omgangen var sjansefattig. Spillemessig var AaFK det beste laget, og trillet mye ball. Asker sto godt imot, kompakte og tøffe i duellene. Våre gutter slet innledningsvis med å bryte gjennom, men utover i omgangen var spesielt Tobias Karlsbakk farlig frampå med fine raid. Han var blant annet arkitekten bak et godt angrep like før pause, der Johannes Fylling fikk ballen, vendte godt opp og kom til skudd. Asker-forsvaret blokkerte, men AaFK bet seg fast. Like etterpå fikk tangotrøyene corner. Ballen falt ned midt i feltet, men igjen fikk motstanderlaget klarert.

Etter pause trykket lagene periodevis motparten med full tyngde, men AaFK var det førende laget. Det ble ikke skapt de helt store sjansene, da begge lag var gode til å forsvare seg. Mot slutten av oppgjøret kom kampens eneste scoring. Tengel Lia Fredriksen lempet et frispark inn i boks. Ulrik Syversen avsluttet, keeper reddet, men på returen var "Syvvi junior" nådeløs. Da var det spilt 46 minutter, og de fire siste minuttene av kampen føltes lange. Johannes Fylling ble spilt gjennom like før dommeren blåste, men en fin beinparade av Asker-keeperen hindret Fylling i å doble ledelsen. Like etter blåste kamplederen av, og det eksploderte fulkstendig i deilige jubelscener hos spillere, trenere, foreldre, familiemedlemmer og supportere.

Adrian Olsvik fikk forøvrig prisen for banens beste spiller.