- Troverdige, seriøse og profesjonelle

Andreas Lie med skryt til Lars Bohinen og Andrea Loberto.

Annonse:

Andreas og lagkompisene er ferdige med de første øktene etter ferien, en liten oppstartsperiode før AaFK-spillerne retter fokus mot søndagens bortekamp mot KFUM Oslo.

- Det blir vel fullt kjør igjen denne uka, der vi trykker på. Inn mot helga må vi spille litt 11 mot 11 og se litt på motstanderen, et vanlig opplegg inn mot seriekamp, forklarer Andreas.

Det er én kamp om gangen med Lars Bohinen og Andrea Loberto som trenere, noe både Lars og flere av spillerne har gjentatt i intervjuer denne våren. Et annet av duoens viktigste mantra er at gode prestasjoner har førsteprioritet, så får resultatene komme som en konsekvens av det, noe også Andreas Lie er krystallklar på.

- Hvis vi presterer opp mot vårt beste, så slår vi de fleste lagene i denne divisjonen. Selvfølgelig kan det skje at vi taper på gode dager også, men vi må, som Lars er inne på, fokusere på én kamp om gangen. Vi må tenke prestasjon fremfor resultat. Da vil resultatene komme av seg selv. Når vi er på vårt beste, så er det få lag i OBOS-ligaen som matcher oss. Det er betryggende å ha i bakhodet, sier lysluggen.

Den solide skuddstopperen skrev nylig under på en ny avtale med Aalesund. Den binder ham til klubben ut 2021-sesongen. Andreas forteller at han var usikker på veien videre, men at han er godt fornøyd med å fortsette i klubben han første gang skrev under for i 2004. Som en av kontinuitetsbærerne og nøkkelspillerne i klubben skal han bidra med rutine og ferdigheter til at AaFK tar ytterligere steg, noe han har stor tro på at Sunnmøres stolthet skal gjøre.

En konsentrert Andreas Lie under trening på Color Line Stadion. Foto: Srdan Mudrinic
En konsentrert Andreas Lie under trening på Color Line Stadion. Foto: Srdan Mudrinic

I et intervju med AaFKs podcast TangoPod etter seieren mot Sandnes Ulf karakteriserte Aalesund-trener Lars Bohinen spillerne sine som lojale mot opplegget trenerapparatet har kommet med, blant annet fordi de ser resultatene av det. Andreas Lie er enig i at spillergruppa er lojal, og sier dette om trenerduoen Lars Bohinen og Andrea Loberto:

- De er troverdige trenere, seriøse trenere og profesjonelle trenere som er veldig tydelige på de retningslinjene de vil at vi skal følge. Vi har ei veldig lojal spillergruppe som drar i samme retning. Lars og Andrea har vært veldig flinke til å skape en kultur. Nå ser det ut til at vi er i ferd med å skape en vinnerkultur også, lyder det fra keeperen med nummer 1 på ryggen. 

- Jeg synes at både Lars og Andrea har gjort en strålende jobb, legger han til med tydelighet i stemmen.

AaFK topper OBOS-ligaen med 32 poeng på 13 kamper. Laget har vært solide defensivt, og kun sluppet inn ni mål, som eksempelvis er sju mindre enn Sandefjord på andreplass på tabellen. Burvokter Andreas Lie er som regel bakerste mann på AaFK-laget, noe han har vært i 12 av 13 seriekamper, samt i to av cupkampene. Det har med andre ord vært mye spilletid for 31-åringen, som sammen med lagkameratene returnerte til treningsfeltet torsdag i forrige uke. Den nybakte pappaen har hatt gode dager med familien hjemme i Ålesund i ferien.

Andreas Lie i aksjon mot Rosenborg i 4. runde av cupen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
Andreas Lie i aksjon mot Rosenborg i 4. runde av cupen. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

- Jeg har holdt meg på Sunnmøre hele ferien, koblet av og gjort ting sammen med familien. Lekeland, Atlanterhavsparken og svømmehallen. Vi har en liten en på to måneder, så vi har valgt å være hjemme i år. Det har i grunn vært strålende for hele familien, sier keeperen, som takket være samboeren Linn har fått trent til tross for bleieskift og andre oppgaver som hører til når man har fått et lite nurk i hus.

- Det er ikke noe problem. Jeg har en samboer som er utrolig flink, så da kan vi sette av et par timer til trening hver eneste dag. Jeg har fått trent bra, slappet av og koblet av etter en hektisk periode inn mot ferien, forteller den tidligere Herd-spilleren, som har satt pris på noen dager med litt annet innhold og andre omgivelser enn det som hører med som AaFK-spiller.

- Ferien gjorde godt, men det er sannelig godt å være tilbake også, slår han fast.

De ti dagene uten fellestreninger har han som nevnt brukt sammen med familien, og treningsøktene har han i hovedsak lagt til andre arenaer enn Color Line Stadion. 

- Jeg har vært litt i skog og mark, litt på treningssenter og et par ganger her på stadion. Når du er her 300 dager i året, så er det godt å få trent litt under andre omgivelser, få litt andre impulser og gjøre litt andre ting. For min egen del føler jeg at det er greit å holde seg mest mulig vekke fra stadion når jeg har ferie. Når man kommer tilbake etter ferien, så starter man på nytt med blanke ark og er topp motivert igjen, sier han.

 

Annonse fra Obos-ligaen: