- Tøff nøtt å knekke

Søndag klokken 20:00 er det klart for nok en viktig hjemmekamp når Rosenborg tar turen sørover.

Annonse:
Det nærmer seg slutten på den lengste sesongen i øverste divisjon i norsk historie. 

Nede i bunnen av tabellen er det trangt om plassen for å kunne bli med i neste års sesong. 

På direkte nedrykk finner vi AaFK. Med 26 poeng ligger de på en 15. plass, bare to poeng under Sogndal Fotball på kvalifiseringsplass. 

Klokken 20:00 på søndag får AaFK besøk av et lag helt i motsatt ende av tabellen, serieleder Rosenborg, og det er ventet et tøft oppgjør i kampen om å overleve. 

De hvite og sorte fra Trondheim har vært bunnsolide hele sesongen, men om gutta finner sin stil skal det være mulig å få med et godt resultat fra søndagens hovedkamp. 

- Vi må tørre å spille vårt eget spill, samtidig er Rosenborg et godt lag så vi har nødt til å forsvare oss godt. Med en kombinasjon av de to tingene så tror jeg - og håper vi kan skaffe oss et godt resultat på søndag, sier sisteskansen Andreas Lie til aafk.no etter fredagens trening. 


Rosenborg kommer til Color Line Stadion kun tre dager etter de spilte Europa League-kamp hjemme på Lerkendal Stadion. Da var det russiske Zenit som tok turen til Trondheim.

Lenge så det ut til at Rosenborg skulle ta alle tre poengene, men tre minutter på overtid scoret russerne og det endte 1-1. Om dette har noen innvirking på søndagens oppgjør er vanskelig å si mener Lie. 

- De kan komme hit å være skikkelig hevnlystne, og de kan være litt småslitne. Vi må ha fokus på de arbeidsoppgavene vi skal ha, sier Andreas Lie. 

Heller ikke AaFKs hovedtrener Trond Fredriksen tror at det korte mellomrommet mellom kampene vil ha noen dårligere innvirkning på søndag. 

- Det har jeg ikke tenkt på igrunn. Rosenborg er vant med å spille to kamper i uken, så for de er det en vanlig ting, forteller Trond etter trening men legger til at kampens resultat og målet på overtid kan ha vært litt ekstra synd for motivasjonen.

Det er et tøft Rosenborg-lag som gjester Ålesund søndag klokken 20:00. 

Andreas Lie redder corner i kampen mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal Stadion. Foto: NTB scanpix
Andreas Lie redder corner i kampen mellom Rosenborg og Aalesund på Lerkendal Stadion. Foto: NTB scanpix

på delt førsteplass på scoringslista denne sesongen finner vi Rosenborgs danske kraftspiss Nicklas Bendtner med sytten mål så langt. 

- Den beste spilleren i Rosenborg er Nicklas Bendtner, han spilte en kanonkamp i går og er viktig for Rosenborg, sammen med mange andre, sier Trond Fredriksen på spørsmål om hvem han mener er den farligste. 

Pål Andre Helland ligger på en andreplass på målgivende-lista med åtte assist. Mike Jensen ligger på 6.plass med sine syv målgivende. AaFKs keeper er litt uenig med sin trener i hvem som er den beste av serielederne. 

- Motoren i laget er Mike Jensen. Han er sånn som jeg ser det en av Eliteseriens aller beste spillere, forklarer Andreas Lie som også trekker inn oppspillspunktet Nicklas Bendtner som en av de beste. 

Selv om det ikke ser så lyst ut for AaFK viser historien at gutta kan klare det meste i dårlige tider.

I fjor snudde man trenden, og vant syv av syv kaamper på høsten, og man har gjort underverket mot potensielle serieledere i slutten før forteller Trond og trekker fram en magisk kveld i 2007. 

- Det er en tøff nøtt for oss å knekke, samtidig om vi ser tilbake 10 år så var Brann her, og vi var i samme situasjonen. Vi trengte poeng og Brann kom for å bli mester. kanskje vi kan igjenskape den magiske kvelden nå, sier Trond Fredriksen. 


I oktober 2007 vant AaFK 2-1 mot Brann på Color Line Stadion. Amund Skiri og Tor Hogne Aarøy scoret målene. Den gang hadde det blitt satt opp storskjerm midt i Bergen sentrum hvor tusenvis møtte opp for å se de røde ta gullet i Ålesund. Trond Fredriksen fikk forsåvidt gult kort i den kampen. 

Sist AaFK møtte Rosenborg i april i år endte det med 0-0 og poengdeling på Lerkendal Stadion. Andreas Lie sto en strålende kamp da, og tror at han og resten av gutta kan skape hodebry for trønderne nok en gang. 

- Ja, det er klart. Vi har gjort det før og tok poeng på bortebane (mot Rosenborg) i år, så det blir litt av nøkkelen for pss å få de frustrerte, avslutter Andreas Lie. 

kampen mot Rosenborg spilles på Color Line Stadion søndag 5. november klokken 20:00. Du kan kjøpe billetter ved å trykke her! 

Annonse fra Obos-ligaen: