- Tar steg for steg

Pape Habib Gueye er fornøyd med starten i AaFK, og forteller at han stadig utvikler seg.

Annonse:

- Engelsken blir bedre og bedre, gliser Pape Habib Gueye, som med glede stiller til intervju på et språk han blir stadig flinkere i.

Foto: Srdan Mudrinic.

Han er svett etter trening og snart klar for en dusj og et fellesmåltid med resten av gruppa. Sommerferien har han brukt i Milano, men nå er han igjen tilbake på norsk jord sammen med lagkamerater som denne høsten skal forsvare posisjonen øverst på tabellen.

18-åringen fra Senegal ble hentet til Aalesund før sesongen, men måtte vente til mai på sin offisielle debut på grunn av at arbeids- og oppholdstillatelsen lot vente på seg. Optimismen var stor før den kjappe angrepspilleren fikk sine første minutter i OBOS-ligaen.

Mot Molde i en treningskamp få dager etter ankomsten til Norge hadde U20-landslagsspilleren med 16 kamper og fire mål med flagget på brystet kjørt karusell med flere MFK-spillere. I tillegg hadde han noen dager før OBOS-ligadebuten scoret for AaFK 2.

I den sjette serierunden kom A-lagsdebuten i seriesammenheng. Til stor jubel fra supporterne entret Pape bana to minutter før slutt i oppgjøret mot Mjøndalen. 

- Stillinga var 1-1 og jeg kom inn mot slutten av kampen. Jeg endte opp med assist, og det gjorde godt. Jeg var veldig glad etter kampen, smiler senegaleseren.

Pape Habib Gueye legges i bakken mot Ullensaker/Kisa. Med fart, teknikk og styrke har han mot slutten av kampene vært en håndfull for motstanderne. Foto: Srdan Mudrinic.
Pape Habib Gueye legges i bakken mot Ullensaker/Kisa. Med fart, teknikk og styrke har han mot slutten av kampene vært en håndfull for motstanderne. Foto: Srdan Mudrinic.

Debutanten vendte bort en Mjøndalen-spiller før han banket ballen mot lengste stolpe. Keeper Lukas Jonsson fikk slått ballen bort, men Adam Ørn Arnarson kom på løp og klinket ballen i nota til stor jubel fra samtlige med oransje og blått hjerte. AaFK vant 2-1 og sikret seg tre deilige poeng. 

Jeg føler at jeg stadig utvikler meg og blir bedre i AaFK.

— Pape Habib Gueye
Pape står med tre scoringer på åtte OBOS-ligakamper. Når vi nå går inn i høstsesongen håper han på flere nettkjenninger.

- Jeg har scoret tre mål, men flere skal det bli. Det kommer mer, men jeg tar det rolig og tar steg for steg, sier Pape, som forteller at han har brukt den ti dager lange sommerpausen bra.

- Ferien har vært veldig bra. Jeg har vært i Italia, hvor jeg har familie. Det ble også tid til både trening og restitusjon, så jeg føler at formen er fin, kan han meddele.

Den fotrappe 18-åringen tok steget fra det senegalesiske akademiet Darou Salm FC til norsk fotball. Han forteller at det er mye nytt å forholde seg til, men at han trives veldig godt med hverdagen på Sunnmøre. Han har base hos en vertsfamilie på Emblem, og tar bussen til og fra trening. På feltet bruker han tida godt, blant annet sammen med toppspillerutvikler Amund Skiri.

- Jeg føler at jeg stadig utvikler meg og blir bedre i AaFK. Jeg har god tid og lærer hver dag. Jeg er fornøyd og har det veldig bra i AaFK. Folk i klubben har tatt godt imot meg, og spillerne er veldig greie. De gjør at jeg trives, forklarer han, og skryter blant annet av lagkamerat Emil Solnørdal.

- Emil er en fin fyr. Vi bruker tid utenfor bana. Jeg var blant annet med ham og familien til Valldalen tidligere i år, sier Pape, som også har vært med på St. Hans-feiring, fisketur og mer sammen med blant annet Nenass og andre i klubben.

18-åringen jubler for scoring i 16. mai-kampen mot Strømmen. Foto: Srdan Mudrinic.
18-åringen jubler for scoring i 16. mai-kampen mot Strømmen. Foto: Srdan Mudrinic.

Pape og AaFK går inn i høstsesongen på tabelltopp. Senegaleseren har troa på mer suksess i kampene som kommer.

- Det var godt for oss å vinne den siste kampen før ferien, for da er vi fremdeles på topp selv om vi har én kamp mindre spilt enn lagene som ligger nært oss på tabellen. Søndag om ei uke skal vi spille seriekamp igjen, og jeg tror vi vinner. Jeg gleder meg, avslutter Pape.

22. juli starter sesongen opp igjen for Pape og lagkameratene.
Kjøp billetter til AaFK - Sandnes Ulf.

Annonse fra Obos-ligaen: