Tap i Bodø

Et Bodø/Glimt i form slo AaFK 3-0.

I tangotrøyenes fjerde kamp i sesongoppkjøringen ble det nederlag mot de gulkledde fra Eliteserien. Bodøværingene har gjort det veldig godt i vinter, og står etter oppgjøret mot AaFK med 27-0 i målforskjell på fem kamper. Laget kom fra storseier mot Strømsgodset.

I Nordlandshallen torsdag åpnet Aalesund best, og var svært nærme ved spissparet Fridjonsson og Agdestein. Førstnevnte headet et innlegg fra Niklas Castro ned til makkeren, som bredsidet ballen i tverrliggeren. Stor sjanse der!

Glimt tok mer og mer over, og sto høyt med laget.
Victor Okoh Boniface testet Andreas Lie etter 12 minutter, men målvakten reddet mesterlig. Like etter kom Aron Thrandarson ned langs venstrekanten og la inn, Castro avsluttet og nok en gang gikk ballen i aluminiumet.

Der AaFK bommet traff Glimt. 17 minutter ut i omgangen dro Fredrik André Bjørkan seg forbi Tega George og la inn til Victor Okoh Boniface, som skled ballen i mål bak Andreas Lie.

Glimt styrte det meste av banespillet etter 1-0-målet. 37 minutter ut i kampen doblet Victor Okoh Boniface ledelsen. Han fosset i angrep og fikk skutt kula i nota via hælen til Jonas Grønner fra 15-16 meter.

56 minutter ut i kampen kom vår ferske keeper Enock Mawete Mwimba inn. Tre minutter senere var han vitne til at lagkamerat Tega George slo inn til Holmbert Fridjonsson. Islendingen headet ballen ned til sin sin landsmann Aron Thrandarson, som ikke fikk foten på ballen.

Etter 62 minutter måtte Enock Mawete Mwimba i aksjon for første gang. Et skudd signert Patrick Berg fra 18 meter ble utfordrende, da det fikk en liten sprett, men Enock var parat og avverget med god hjelp av stolpen. Den siste halvtimen skapte lagene lite med unntak av Bodø/Glimt tredje og siste mål ved Tobias Lillevold Johansen.

Fredag 1. mars klokka 13.00 får AaFK muligheten til å reise kjerringa. Da kommer Sogndal på besøk til Color Line Stadion.

Bodø/Glimt - Aalesund 3-0 (2-0)