TangoTV: Statusrapport fra Lars

Sjefen forteller om skadesituasjonen og enkeltspillere før kampen mot Florø.

Annonse:

Søndag klokka 18 er det igjen duket for kamp, denne gang på fremmed gress mot det nest beste laget i Sogn og Fjordane. Etter det sjefen sjøl omtaler som en nesten optimal treningsuke reiser han til Florø med nesten skadefri tropp. Kun Daniel Gretarsson og Robert Sandnes er ute av stand til å bidra.

- Daniel fikk skuldra ut av ledd på trening denne uka, så han er ute en liten stund. Det kan være snakk om fire til seks uker, men det er smertebasert og handler også om smerteterskel. Robert sliter med magen, så han klarer ikke å trene. Vi må få en utredning på ham. Det er de to som er ute. Resten er med, så det er ikke så aller verst, forteller Lars.

Samtlige i troppen er A-lagspillere, med unntak av junior Håvard Mork Breivik fra Hareid.

- Håvard sniker seg med. Han er tøff i innstillinga, går inn i taklingene og er ikke redd i den fysiske delen av spillet. Det er et godt utgangspunkt, mener Lars om tenåringen som ikke er ukjent med å være med i kamptroppen denne sesongen. Ett innhopp har det også blitt for forsvarsspilleren.

- Han har ok fart, så er det noe å ønske seg i posisjonering og hva han gjør med ballen, men han har en tøffhet i seg som jeg liker. Litt sånn uredd og lar seg ikke påvirke når han gjør feil. Han har fortjent å fått være med så mye som han har vært, så skal vi se på om han skal flyttes opp permanent, sier hovedtrener Bohinen.

Til kampen mot Florø mener AaFK-sjefen at det ikke er behov for å gjøre store endringer i elleveren. Han forteller at det er spørsmål rundt en og annen posisjon, men ellers blir det ingen overraskelser. Ståle Steen Sæthre kan muligens knipe en plass nå som han er tilbake etter karantene.

- Ståle er en sterk duellspiller, god i begge boksene og fornuftig med ballen. Det kan hende vi får skviset ham inn et sted, men det er sterk konkurranse om plassene, og det trenger vi. Alle trenger å levere gode treningsuker for å melde seg på i elleveren, forklarer Lars.

Det kan også være muligheter for at en debutant introduseres for AaFK-supporterne søndag. Leiesoldat Nikola Tkalcic har ristet av seg en skade i leggen og er meldt klar for oppgjøret.

- Han har en bra fot. Han har vært god på trening, men mangler noe på kondisjon og utholdenhet som gjør at det ikke er så enkelt å starte med ham, men jeg håper at vi kan få introdusert ham nå i helga, kommenterer sjefen.

En som etter alt å dømme starter er Sykkylvens store sønn - Sondre Brunstad Fet.

- Sondre har vært i form helt siden i sommer. Han har funnet formen etter å ha lett etter den lenge. Han får betalt for hardt arbeid. Han har vært mye frustrert, spesielt på slutten av vårsesongen, men nå er han i form og håndterer tilsynelatende enkelt det spille vingback også. Det er viktig å ha ham med når han er i form, konkluderer Lars.

Søndag 12. august kl. 18.00
Kampen sendes på Eurosport-kanalene og Eurosportplayer.com


Annonse fra Obos-ligaen: