Supporteren som ble A-lagsspiller

Mange små AaFK-patrioter bærer på drømmen om én dag å entre bana som proffspiller. For Jørgen Hatlehol har drømmen blitt virkelighet.

Annonse:

Høsten 2012 tuslet en guttespiller fra IL Ravn inn på Color Line Stadion. Ikke for første gang, han hadde vært her mange ganger før.

Foto: NTB Scanpix

Ikke var det nytt at han hadde klær med AaFK-logoen på heller. Drakta hadde han hatt på en rekke ganger. Det som nå var nytt, var at denne dagen var Jørgen AaFK-spiller, ikledd klubbens eget treningstøy. 

Jørgen utviklet seg godt i moderklubben IL Ravn, og nå var han beredt på å ta steget til Sunnmøres stolthet. Kantspilleren med de lyse lokkene hadde heiet på AaFK i en årrekke, først på Kråmyra, deretter på det som nå skulle bli hans nye hjemmebane, Color Line Stadion.

Jørgen Hatlehol fra Vatne i Haram er AaFK-supporteren som selv har blitt A-lagsspiller, noe mange gutter rundt om på Sunnmøre drømmer om.

- Jeg var på Kråmyra og så AaFK spille, deretter på Color Line Stadion. Jeg har alltid vært supporter og drømt om å spille for Aalesund, forteller han.

Tre år etter at han ankom «bya» fikk Jørgen en liten smak av seniorfotball. I første serierunde 2015, 17 år gammel, var han med i A-lagstroppen for første gang - borte mot Rosenborg på Lerkendal. Aalesund tapte kampen 5-0 og Jørgen ble sittende på benken hele oppgjøret.

Året etter var unge Hatlehol fast på AaFK 2 og hadde vært med på flere treninger med A-laget. Han signerte proffkontrakt med AaFK, og var flere ganger med i troppen, dog uten å få innhopp. Jørgen utviklet seg godt i AaFK, og kom for alvor frem i rampelyset i 2017-sesongen, da han fikk ti eliteseriekamper for AaFK. Debuten kom i hjemmeoppgjøret mot Tromsø 30. april.

Denne sesongen har Jørgen spilt 14 av 15 seriekamper for AaFK, og i slutten av juni ble han belønnet med forlenget kontrakt. Unggutten har signert på papirer som sier at han er AaFK-spiller ut 2020-sesongen.

- Det er veldig kjekt og viser at jeg har gjort noe riktig i løpet av tiden jeg har vært her. De har troa på at jeg skal utvikle meg videre, så dette er gøy, smiler AaFKs nummer 16. 

Jørgen Hatlehol er AaFK-supporter, og vet hva det vil si å være en ung gutt med drøm om å bli A-lagsspiller. Foto: Asle Myhre Hansen
Jørgen Hatlehol er AaFK-supporter, og vet hva det vil si å være en ung gutt med drøm om å bli A-lagsspiller. Foto: Asle Myhre Hansen

Veien til å få trene med de store gutta, få matching på toerlaget, få proffkontrakt, kamper og nå forlenget kontrakt har vært lang og krevende.

- Jeg trente med A-laget en lang periode før jeg fikk proffkontrakt for to år siden. Jeg jobbet hardt for å nå målet, og når dagen kom og jeg ble tilbudt kontrakt var det veldig stort, forteller 21-åringen.

Jørgen trives godt i spillergruppa. Han forteller om en inkluderende og fin gjeng som trives godt sammen. Jørgen skryter også av apparatet rundt klubben, ledet av Lars Bohinen, som før denne sesongen innførte 3-5-2 og nye prinsipper.

- Lars vet hva han vil, og stiller krav til at vi skal jobbe hardt for å nå målene våre. Det har vært en bra vårsesong poengmessig for oss, menvi må jobbe hardt for å rykke opp. Det er fortsatt mange kamper igjen, og samtlige skal spilles, slår Jørgen fast.

AaFK har som kjent og nevnt framstått på en ny måte denne sesongen under Bohinen. At det har blitt mye nytt på kort tid legger ikke Jørgen skjul på, men forteller at spillerne gradvis blir bedre kjent med den nye hverdagen. For Jørgens del er rolla som vingback noe han liker.

- Jeg synes rolla mi er spennende. Jeg spilte ving da jeg var yngre og back under Trond Fredriksen, så vingback bør vel passe perfekt da, sier han og smiler.

AaFK-supporteren vet hva som skal til for å fortsette utviklinga, og kommer avslutningsvis med et godt råd til dem som nå er i posisjonen han var i som ung gutt:

- Jobb hard og målrettet. Ha troa på det du gjør. Av og til svinger prestasjonene, men da handler det om å snu dårligere perioder til det bedre.

22. juli skal Jørgen og AaFK igjen i aksjon. Da starter høstsesongen med kamp mot Sandnes Ulf på Color Line Stadion.

Billetter finner du her.

Annonse fra Obos-ligaen: