Sunnmøres Ildsjel 2017 er kåret

Annonse:

Før kampen mot RBK på søndag ble «Sunnmøres Ildsjel 2017» kåret. Etter en rekordjevn konkurranse var det duoen Hans Edvard Nordang og Ove Uhlen Otterlei fra Fjørtoft TIL som gikk av med seieren. De andre nominerte i finalen var Linda Breivik fra Volda Fotball og Torgeir Belsvik fra Spjelkavik IL.

Totalt var det 34 nominasjoner som kom inn før fristen var ute. En jury bestående av: Bjørn Helge Riise (AaFK), Lars Ove Valaas-Breivik (COOP), May Britt Naalsund (Sparebanken Møre) og Bjørn Oskar Haukeberg (Sunnmøres Fotballkrets) hadde det vanskelige arbeidet med å velge ut tre kandidater blant de nominerte.

Nesten 10.000 stemmer kom inn på de tre kandidatene, og lenge var det svært jevnt. Sent torsdag kveld skilte det kun en stemme mellom første og andreplassen!

De lykkelige vinnerne kunne motta kr 5.000,- fra Sparebanken Møre og 5.000,- i gavekort fra COOP. I tillegg fikk Fjørtoft TIL kr. 15.000,- fra Sparebanken Møre og 15.000,- i gavekort fra COOP. 

Vi gratulerer vinnerne og publiserer her beskrivelsen som ble levert inn på vegne av Fjørtoft TIL:

”Jesus måtte vente då Fjørtoft stod opp att”, sto det i lokalavisa da Fjørtoft første påskedag i år spilte sin første seniorkamp på 17 år. Over 300 tilskuere møtte fram og presten utsatte påskegudstjenesta slik at alle skulle få med seg det nye ”mirakelet” på øya.

Og to av hovedpersonene bak ”oppstandelsen” er Hans Edvard Nordang og Ove Uhlen Otterlei. Gjennom hele fjoråret la de ned en formidabel innsats for å få stable på beina et fotballag på Fjørtoft igjen til klubbens 100 års jubileum i 2017.

Et svært rehabiliteringsarbeid for å få hjemmebana spillbar igjen sto først på agendaen. Deretter måtte dusjer og garderobe pusses opp få en solid omgang før de til slutt kunne få ordnet kiosken også. For kiosk måtte de ha – og kiosksalget har vært formidabelt gjennom hele sesongen.

Med bane, garderober og kiosk på plass, manglet bare det viktigste – fotballspillere. På øya var det ingen fotballspillere igjen – men klubben har over lang tid hatt gode fotballtradisjoner og fostret mange fotballspillere. Derfor – med slagordet ”Utflytta fjørtoftingar kjem heim og vatnar røtene sine!” så starta Hans Edvard og Ove jobben med å kontakte alle både nåværende og tidligere fotballspillere med røtter fra Fjørtofta – om de kunne tenke seg å være med på et ”jubileumslag” i 2017-sesongen.

Og responsen var fantastisk. I god tid før påmeldingsfristen til årets sesong hadde Fjørtoft en solid spillerstall. Og med stor entusiasme og pågangsmot har de fosset gjennom jubileumssesongen uten å ha tapt en eneste kamp.

Dermed ble det opprykk på første forsøk. Mye takket være Hans Edvard og Ove. Entusiasmen og fotballgleden er tilbake på Fjørtoft – 100 år etter at klubben ble stiftet og 17 år etter forrige seniorkamp i divisjonssystemet. Klart at Jesus kunne vente noen timer da!!!

ALL FOTO: Srdan Mudrinic

Vi gratulerer Hans Edvard Nordang og Ove Uhlen Otterlei fra Fjørtoft TIL

 

Annonse fra Obos-ligaen: