Strømmen stanset festen

Seiersrekken brutt, men AaFK er fremdeles serieledere.

Publikum og flere bidragsytere sørget for en fantastisk atmosfære både før og under 16. mai-oppgjøret mot gjestene fra Akershus. Tog til stadion, nasjonalsang, russ og trøkk fra SIF/Hessa IL på Jubel-seksjonen var bare noen av ingrediensene. I strålende vårvær var det likevel bortelaget som skulle ta ledelsen foran 5485 tilskuere.

Alle foto: Srdan Mudrinic

Strømmens høyreback Sverre Bjørkkjær stilnet hjemmesupporterne med en hard og kontant avslutning etter 14 minutter. Bjørkkjær vendte bort Sondre Brunstad Fet og sendte ballen i mål bak Tarjei Omenås i Aalesund-buret.

AaFK har nesten hatt for vane å score sent i første omgang denne sesongen. Mot Strømmen skulle det skje ikke mindre enn to ganger, først ved innbytter Pape Habib Gueye. Senegaleseren kom inn for en skadet Torbjørn Agdestein ti minutter før pause. Allerede etter 24 minutter måtte Lars Bohinen foreta sitt første spillerbytte. Adam Ørn Arnarson måtte gi seg etter en smell, og ble erstattet av Robert Sandnes.

Tilbake til de to målene mot slutten av omgangen. Etter mye klabb og babb, skuddforsøk på rekke og rad, samt panikk hos Strømmen, utlignet Gueye på et spektakulært saksespark. 1-1, og ungguttens første scoring for AaFK. Da gjensto det fire minutter av ordinær tid i første omgang. Målmaskinen Holmbert Fridjonsson nærmest løp ballen i mål på overtid etter en målgivende fra Sondre Brunstad Fet.

2-1 til AaFK ved pause ga sunnmørspatriotene håp om nye tre poeng. Slik skulle det ikke bli, for et hardtarbeidende Strømmen var ikke innstilt på å feire 17. mai med et ferskt tap hengende over seg. Kun fem minutter ut i andre omgang utlignet Emil Sildnes da han fikk ballen servert omtrent på målstreken.

Ingen av lagene maktet å putte flere mål, og dermed endte det med 2-2 og poengdeling i solskinnet dagen før dagen.

Neste hjemmekamp for Aalesund er søndag 27. mai klokken 18.00. Da kommer Oddbjørn Lies gamle arbeidsgiver HamKam på besøk. Innen den tid reiser tangotrøyene til Stavanger for storoppgjør mot tabellnabo Viking.

Siddisene lurer kun ett poeng bak oss etter onsdagens 5-2-seier hjemme mot Sandnes Ulf.

Bytter:

24 min: Sandnes inn for Arnarson
35 min: Gueye inn for Agdestein