- Spaserer ikke gjennom OBOS-ligaen

Etter seieren mot Florø er Fredrik Carlsen tydelig på at årets sesong ikke blir lett.

Lørdag ettermiddag møtte AaFK OBOS-ligamotstand for første gang denne vinteren. Florø-laget endte som nummer åtte forrige sesong, og ga oransjetrøyene kamp i perioder. Likevel vant hjemmelaget relativt greit 2-0. Fredrik Carlsen advarte etter kampen mot å tro at årets sesong blir plankekjøring.

Vi er ikke så gode at vi kommer til å spasere gjennom OBOS-ligaen. Vi vet at det kommer til å bli knallhardt.

— Fredrik Carlsen

Foto: NTB Scanpix

- Med en gang vi slipper oss ned, så blir det jevnt. Det fikk folk se i dag. Vi er ikke så gode at vi kommer til å spasere gjennom OBOS-ligaen. Vi vet at det kommer til å bli knallhardt. Vi ønsker selvfølgelig å gå rett opp igjen, det er målet vårt, men da vet vi at jobben må gjøres hver eneste uke. Det blir ikke lett, det er alle spillerne klar over, kom det fra Carlsen etter kampslutt.

Videre fortalte han at laget i perioder spilte slik trenerteamet ønsker.

- Da går det raskt, og vi vender spillet ofte. Vi er nære på å skape mye, så det går litt på å bli mer presise. I dag er det to perioder, én i hver omgang, med litt for dårlig kvalitet. Det må vi få rettet på, og det kommer vi nok til å få høre i uken som kommer. Vi begynner å se konturene av hvordan vi ønsker å fremstå, mente Fredrik.

KJØP BILLETTER TIL KICK OFF PÅ TERMINALEN 16. MARS

Tirsdag 3. april tar Aalesund imot Sogndal til årets første seriekamp. Midtbaneprofilen er trygg på at laget bare blir bedre og bedre rustet til seriestarten for hver uke som går. Forrige bip-test viste at de aller fleste Aalesund-spillerne ligger godt an, og at alle har vist klar fremgang. Bohinen og assistent Lobertos foretrukne system krever godt trente AaFK-ere.

Annonse:
- Nå gjelder det å ikke senke seg nedpå inn mot sesongen starter. Det er over tre uker til vi møter Sogndal, og det blir nok fremdeles et hardkjør på feltet i tiden som kommer, tenker jeg, sa Fredrik Carlsen etter oppgjøret mot Florø.

AaFKs nummer åtte jobbet som vanlig utrettelig på hjemmelagets midtbane. Sammen med Erikson Spinola Lima utgjorde han lagets sentrale midtbaneduo. Mot Florø spilte tangotrøyene nok en gang i 3-4-3, men med kjøpet av debutant Torbjørn Agdestein får laget større muligheter til å variere formasjonen.

- Lars er tydelig på sitt system, og ønsker at vi skal ha flere strenger å spille på. Vi får nok se et AaFK i både 3-4-3 og 3-5-2 denne sesongen. Det går på mye av det samme, med trebackslinje blant annet, men med to spisser. Vi må jobbe inn det også, sa Carlsen.

På treningsfeltet har laget jobbet mye med både høyt og lavt press gjennom vinteren. Mot Florø sto laget naturlig nok høyt, og lykkes i følge Carlsen i lengre perioder.
- Vi har likevel litt å gå på fremdeles, påpekte midtbanemannen.

Annonse fra Obos-ligaen: