Solid snuoperasjon i Sogndal!

AaFK-gutta kan juble etter å ha innkassert tre nye poeng.

Daniel Leo Gretarsson, Aron Elis Thrandarson og Pape Habib Gueye sørget for nettkjenninger da Aalesund slo Sogndal lørdag ettermiddag.

Sogndal startet best på Fosshaugane. Etter åtte minutter kom laget seg fri på høyrekanten. Tomas Olai Totland fikk foten på innlegget som ble slått inn på bakerste stolpe, og pirket inn 1-0.

Bortelaget gikk umiddelbart i angrep. Aron Elis Thrandarson kom til avslutning, men traff ikke nettmaskene. Like etter traff Niklas Castro nettveggen etter fine kombinasjoner med nevnte Aron.

Ni minutter før pause kom omgangens største sjanse for gjestene. En lang ball spratt over Sogndal-forsvaret, og Castro startet løpet. Han kom alene mot mål, men hjemmelaget avverget skuddet.

Andre omgang var bare sju minutter gammel da det ble balanse i regnskapet. Daniel Leo Gretarsson var skarp etter en corner og dunket inn 1-1 på volley. Bare noen minutter senere var AaFK frempå igjen. Niklas Castro la inn til Aron Elis Thrandarson, men headingen fra islendingen ble reddet av hjemmelagets keeper Mathias Dyngeland. Minuttet senere var det i motsatt ende av banen det skjedde. Med hodet sendte Ulrik Flo ballen rett i stanga!

Med 19 minutter igjen av ordinær tid tok AaFK ledelsen. Aron Elis Thrandarson møtte et nydelig innlegg med hodet, og sendte kula i buret med et hodestøtvsom satte Dyngeland ut av spill. 13 minutter senere var det Pape Habib Gueye sin tur å overliste Sogndal burvokter. Sondre Brunstad Fet dribler seg fri på midten og sendte Pape gjennom med en stikker. Alene med keeper gjorde senegaleseren ingen feil.

Langt på overtid reduserte Akor Adams til 2-3, men til ingen nytte. Tre poeng blir med hjem til Sunnmøre. Ekstra deilig var det at Sandefjord spilte uavgjort mot Skeid i Oslo, og dermed er forspranget til gutta fra hvalfangerbyen nå ni poeng.

Sogndal - Aalesund 2-3 (1-0)