Sambatakter i generalprøve

Annonse:

Etter en periode med manglende resultater i sesongoppkjøringen var AaFKs gutter sultne på seier i dagens lokaloppgjør mot Molde på Color Line Stadion. Mot et lag som har topp 3-plassering som mål i årets Eliteserie skulle man tro det ville bli en vanskeligere oppgave, men tangotrøyene skulle gi alle tvilere og konkurrenter et varsku før årets sesong. 

Sammendrag ser du nederst i saken

Molde startet best på kunstgresset i Ålesund. De satte laget høyt fra start og forsøkte å stresse forsvarsrekka til AaFK og tvinge fram feil. Og det tok ikke mange minuttene før de fikk sin første mulighet. Etter fem minutter kommer Christoffer Remmer seg inn i boksen og finter en forsvarer på rompa, men avslutningen blir blokkert og sendt til hjørnespark for Molde. AaFKs forsvarsrekke ble flere ganger satt på prøve i løpet av det første kvarteret, med friske løp fra Moldes spydspiss, men klarte å holde unna.

Moldes dominans skulle vise seg å ikke holde omgangen ut. Etter 17 minutter fikk de en forsmak på hva som var i vente da Sondre Fet kombinerte fint med Gyasi på en overgang. Fet får avsluttet angrepet med et skudd som går en liten meter utenfor mål. Molde forsøkte å opprettholde presset, men ble i større og større grad hengende på etterskudd, og etter 23 minutter kom kampens største sjanse til da. En frisk Sondre Fet ble revet ned like utenfor 16-meteren nærme dødlinja. Mikkel Kirkeskov velger å skyte heller enn å legge inn, og treffer MFK-keeper Linde på nærmeste Stolpe. Linde får ikke kontroll på det harde skuddet og ballen treffer stolpen.

Foto: Srdan Mudrinic
Foto: Srdan Mudrinic

AaFK hadde nå tatt over kontrollen i kampen, og presset ble etter 31 minutter belønnet med straffespark. Bjørn Helge Riise sendte ballen mot bakre stolpe og Mos headet tilbake i feltet hvor ballen ble blokkert av en blå arm. Mos trappet selv opp for å ekspedere straffen, og satte den kontant i nettmaskene bak en sjanseløs Andreas Linde. Nå fikk gutta blod på tann.

Kun fem minutter senere doblet Aron Thrándarson ledelsen. Etter fint kombinasjonsspill med Kirkeskov på venstresiden blir Fets avslutning blokkert få meter fra mål. Islendingen plukker opp returen og setter den iskaldt i mål. AaFK går til pause med en fortjent ledelse etter solid spill. Andre omgang starter rolig, og uten de store sjansene. Det har gått nesten et kvarter før Kirkeskov igjen får sjansen på frispark, denne gangen foran mål i god posisjon. Kun en god redning av MFK-keeper Linde holder Molde fra et ydmykende tredje baklengsmål. Men på den påfølgende corneren klarer ikke lenger Molde å stå imot. Kirkeskov sender ballen mot bakre stolpe, der en nærmest umarkert Daniel Gretarsson kan heade inn kampens tredje.

Etter 63 minutter øyner Molde håp på Color Line Stadion. Lie og Arnarson forærer romsdalingene et straffespark, som Etzaz Hussain setter i mål. Men det blir det siste lyspunktet på en begredelig lørdags ettermiddag for MFK.

Foto: Srdan Mudrinic
Foto: Srdan Mudrinic

Det har gått 67 minutter av kampen når Valmir Berisha entrer banen, og han trenger kun noen få minutter på å markere seg. Gyasi setter opp innbytteren på 20 meter og Berisha smeller kula inn ved stolperota. En fantastisk scoring! Og mer skal det bli. Fem minutter senere spiller Aalesund vakker fotball rundt 16-meteren til de blåkledde gjestene. Gyasi sender en smart ball på tvers av feltet til Kirkeskov, som legger følsomt inn mot bakre stolpe. Ruben Gabrielsen klarer ikke å få hodet på ballen, og Mos setter inn AaFKs femte for kvelden på sikkert vis.

Tempoet gikk litt ned i kampen etter dette, men gutta fikk vist at de ikke bare kan score mål av høy klasse, men også forsvare seg godt mot svært kvalifisert motstand. Det er et veldig oppløftende tegn før Eliteserien sparkes i gang 2. april.


Annonse fra Obos-ligaen: