Reddet poeng med perlescoring

Poengdeling på Gjemselund.

Annonse:

Kongsvinger og Aalesund tjuvstartet den 22. serierunden i OBOS-ligaen lørdag ettermiddag. Med hjemmesterke KIL og bortesterke AaFK i hovedrollene skulle alt ligge til rette for en jevn kamp.

Begge lag åpnet friskt, men KIL hadde de største sjansene innledningsvis. Det var derimot Aalesund som hadde det meste av spillet i åpningsminuttene, men hjemmelaget tok mer og mer over i løpet av første halvdel av første omgang.

Omgangens største AaFK-sjanse kom etter 37 minutter. Jørgen Hatlehol slo et fint innlegg mot Niklas Castro, som den tidligere Kongsvinger-spilleren skapte en bra sjanse av. Han dempet ballen og avsluttet, men dessverre like til side for mål.

Niklas Fernando Nygaard Castro med AaFKs største sjanse i 1. omgang. Foto: Bildbyrån / Marius Simensen
Niklas Fernando Nygaard Castro med AaFKs største sjanse i 1. omgang. Foto: Bildbyrån / Marius Simensen

Lagene gikk til pause på 0-0

- Vi fortsetter å kjøre på, så slipper vi dem litt for mye til på et par kontringer. Vi satser på at det løsner i andre omgang, sa AaFKs Jonas Grønner til Eurosport i pausen.

AaFK-trener Lars Bohinen sa dette til kanalen før de siste 45:

- Vi så at KIL var fornøyde med sin førsteomgang. Det var ikke vi spesielt fornøyde med. Vi har mye å gå på, og det håper jeg vi får se i andre omgang.

Etter pause kom regnet, men i det som minnet om sunnmørsvær var det hedmarkingene som fikk omgangens første ordentlige mulighet. Shuaibu Ibrahim fikk etter 60 minutter ballen inne i boksen, og fikk avsluttet, men utenfor buret.

Kraftspissen var ikke ferdig med å skape uro for gjestene. Et kvarter før slutt møtte han et innlegg fra Adem Güven med innsiden av foten, og bredsidet kula kontant i nettet bak Andreas Lie.

Aalesund jaktet utligning, men måtte vente til klokka hadde passert 90 minutter. Nesten to minutter på overtid serverte David Kristjan Olafsson landsmann Aron Elis Thrandarson. AaFK-profilen smalt til fra utenfor 16-metersboksen. Kula klasket i nota til 1-1.

Aalesunds neste kamp er hjemmeoppgjøret mot KFUM Oslo onsdag klokka 18.00.
Billettbestilling

Kongsvinger - AaFK 1-1 (0-0)
OBOS-ligaen, runde 22
Gjemselund Stadion
Tilskuere: 1313

Mål:

1-0: (Shuaibu Lalle Ibrahim 74)
1-1 (Aron Thrandarson 90)
 

Gult kort:

Fredrik Carlsen, AaFK

Slik stilte AaFK:

Andreas Lie
Ståle Stålinho Sæthre
Daniel Leo Gretarsson
Jonas Grønner
Jørgen Hatlehol (Sondre Fet 84)
Niklas Castro
Fredrik Carlsen
Aron Elis Thrandarson
David Kristjan Olafsson
Torbjørn Agdestein (Erikson Spinola Lima 59)
Pape Habib Gueye  (Holmbert Fridjonsson 72)

 

Annonse fra Obos-ligaen: