Poengdeling i toppkampen

Peter Orry Larsen scoret da Aalesund tok poeng i Sandefjord.

Årets første 45 minutter på naturgress var sjansefattige for AaFKs del. Heller ikke Sandefjord skapte mye, men var svært nære fem minutter før pause. Pontus Engblom fikk avsluttet på volley fra kort hold, men Andreas Lie vartet opp med en glimrende redning.

For Aalesund hadde Holmbert Fridjonsson omgangens største sjanse. Etter 19 minutter kom han til en heading, men ballen gikk like utenfor.

Totalt sett ble det en lite underholdende første omgang på Komplett Arena, hvor hjemmelaget hadde ballen mest.

Starten av andre omgang var ikke ulik de første 45. Sandefjord hadde ballen mest, og det ble skapt lite. AaFK var nærmest. En corner ble stusset videre fra Holmbert Fridjonssons hode og videre til pannebrasken til Ståle Steen Sæthre. Bergenseren headet ikke langt utenfor.

AaFK tok over initiativet, og fikk raskt lønn for strevet. 66 minutter ut i kampen måtte Sandefjords keeper gi retur på en hard heading fra Aron Thrandarson. På returen dukket Peter Orry Larsen opp og fikk høre suset fra nettet etter en kontant avslutning.

Ti minutter før slutt, litt ut av det blå, kom utligningen. Brice Wembangomo kom seg fri ute til høyre, slo ballen 45 grader ut, hvor William Kurtovic bredsidet ballen knallhardt i lengste hjørne.

I sluttminuttene bølget spillet frem og tilbake, men ingen av lagene maktet å avgjøre. Dermed endte det 1-1 i Sandefjord.

Sandefjord - Aalesund 1-1 (0-0)