Poengdeling etter tidlig utvisning

Ståle Steen Sæthre fikk rødt kort etter ti minutter, og Notodden tok ledelsen umiddelbart. Holmbert Fridjonsson reddet ett poeng på straffespark.

10 Holmbert Fridjonsson

AaFK kom fra en overbevisende 4-0-seier mot Sandnes Ulf forrige helg, og til matchen i det nydelige været på Notodden stilte Lars Bohinen med eksakt samme mannskap som forrige helg.

I sin andre kamp for AaFK fikk midtstopper Ståle Steen Sæthre se det røde kortet allerede etter 10 minutter. I en duell med Ståle, som var bakerste mann, falt hjemmelagets Erlend Hustad i bakken. Dommeren dro fram det røde kortet og ga hjemmelaget frispark. Det ekspederte Gaston Salasiwa i nettmaskene - utagbart for Andreas Lie.

Etter dette var blåtrøyene veldig ivrige på å få en scoring til. AaFK ble tidvis spilt lave, men hjemmelaget klarte ikke å produsere de helt store mulighetene. Faktisk var tangotrøyene vesentlig nærmere 1-1 enn Notodden var 2-0. Den aller største sjansen fikk Aron Thrandarson etter 37 minutter. Islendingen sto plutselig helt alene med Notodden-keeper Jonathan Johansson. Islendingen avsluttet centimetre utenfor!

Sammen med landsmennene Fridjonsson og Arnarson var Thrandarson toneangivende for AaFK. Vingback Arnarson ble spilt fri av Fridjonsson etter 31 minutter, men hjemmelagets svenske burvokter reddet med en beinparade. AaFK hang godt med utover omgangen etter å ha kommet seg etter det røde kortet.

Til andre omgang gjorde AaFK ett bytte, da Nenass erstattet Robert Sandnes. Nenass leverte en god omgang, og var innledningsvis veldig involvert i AaFKs store ballinnehav sammen med kaptein Fredrik Carlsen. Tangotrøyene førte kampen, og var veldig nære på etter 48 minutter. Sondre Fet, forøvrig svært aktiv på kanten, dro til med et frispark som smalt i tverra.

Fem minutter senere kom den fortjente utligningen da Oddbjørn Lie ble holdt i trøya inne i feltet. Storscorer Fridjonsson var sikkerheten selv fra krittmerket og utlignet med sitt ellevte mål denne sesongen. Kampen bølget deretter fram og tilbake, og de to lagene vekslet på å styre spillet. Notodden kom til et hav av innlegg, men Jonas Grønner var en bauta i midtforsvaret. Det var ikke få ganger bergenseren stanget, beinet eller skled ballen utenfor faresonen.

Det endte 1-1 borte mot Notodden for et AaFK som måtte spille ti mot elleve i 80 minutter pluss tillegg.