Aron Thrandarson
Jernade Meade
Niklas Castro
Holmbert Fridjonsson (Pape Habib Gueye 67.)

Etter litt balltrilling hos begge lag de første ti minuttene, avløst av en HamKam-avslutning og et par innlegg, klemte Niklas Castro til fra distanse like før klokka viste 11 minutter. En suser limt opp i nettaket sørget for jubel hos de mange tilreisende fra Sunnmøre. For en scoring signert AaFKs nummer 9!

Hjemmelaget i hvitt og grønt forsøkte seg med litt mer direkte spill umiddelbart, men Andreas Lie var våken og kjapt ute på et forsøk på gjennomspill mot vertenes Simen Nordli. Like etter var hamarsingene igjen frempå og kom til skudd, men sisteskansen var solid da han bokset kula unna.

HamKam er et ballbesittende lag, noe Lars Bohinen poengterte før kamp. Gaute Helstrups menn tok etter scoringen tak i spillet, og hadde ballen mye. Aalesund hadde imidlertid god kontroll bakover, og holdt grønnbuksene unna.

AaFK kom på en visitt 30 minutter ut i omgangen etter at Peter Orry Larsen var god og brøt HamKam-spillet. Ballen endte til slutt hos Jernade Meade, som banket til, men fikk ikke presset ballen under tverrliggeren. Et godt forsøk fra Jernade. Kort tid etterpå var det hjemmelagets tur å søke nettsus. Simen Nordli fikk sjansen på frispark, men igjen ble han hindret av en god Andreas Lie. Resten av omgangen bød ikke på de største mulighetene, og dermed gikk AaFK til pause med en 0-1-ledelse på Briskeby.

- Jeg har gjort det mange ganger før, så da var det bare å kline til, sa målscorer Niklas Castro om til Eurosport om perlescoringen.

Verken han eller Lars Bohinen var særlig fornøyd med det spillemessige etter første omgang, men selvfølgelig glade for å lede til pause.

Sju minutter ut i andre omgag kunne nevnte Niklas blitt tomålsscorer. Aron Thrandarson fant ham med en fin stikker, men Lukasz Jarosinski i Kamma-buret avverget. På returen avsluttet Aron over mål. HamKam svarte kort tid etter. Steffen Skogvang Pedersen fant Kristian Onstad, men Andreas Lie var i det umulige hjørntet og stengte sjappa.

Etter en stillere periode med lite å skrive hjem om utlignet HamKam ved aktive Simen Nordli. Innbytter Petter Mathias Olsen kom seg rundt på kanten og slo ballen tilbake til Nordli som overlistet Andreas Lie. 1-1 på Briskeby etter 66 minutter.

AaFK gjorde umiddelbart to bytter. Izunna og Holmbert Fridjonsson ut, Fredrik Carlsen og Pape Habib Gueye.

Sistnevnte brukte ikke lang tid på å markere seg. Like etter at tangotrøyene tok avspark etter utligningen kom Niklas Castro fremover med ballen. Publikumsyndlingen løftet ballen inn på bakerste stolpe, hvor Pape hadde posisjonert seg. Hodestøtet fra unggutten ga Jarosinski problemer, men ballen ble slått ut av målgården. Problemet for Kamma var bare at lærkula hadde vært over streken, og dermed full jubel hos gjestene. 1-2 rett etter utligningen smakte utrolig deilig!

Aalesund ville ha flere mål, og grønnbuksene ga gjestene rom. Aron Thrandarson trakk seg inn i banen fem minutter etter 1-2-scoringen, men avslutningen traff en av kioskene på tribuna bak mål.

Å slippe inn et mål umiddelbart etter utligningen var utvilsomt et hardt slag for hjemmelaget, som ville angripe ved enhver anledning etter at Pape fikk presset ballen over streken 20 minutter før slutt, men bakover var AaFK solide. I motsatt ende åpnet det seg rom, blant annet for målscorerne Pape Habib Gueye og Niklas Castro. Åtte minutter før slutt fant førstnevnte spisskollegaen, men gode Jarosinski reddet HamKam med en beinparade.

Fem minutter før slutt måtte Niklas Castro sette seg litt ned. Mens angriperen skar grimaser kom AaFK-fysio Mads Holst Christensen inn. Ikke som innbytter, men for å gi nummer 9 behandling. Aalesund hadde brukt opp alle byttene sine, og hadde dermed ikke lov til å erstatte Niklas. Dermed 11 mot 10 de siste minuttene, da målscoreren ikke maktet å returnerte til Briskeby-teppet.

Bortelaget la seg lavt mot et HamKam som skaffet seg tre cornere i løpet av de fem tilleggsminuttene. Aalesund, som kun har sluppet inn seks mål hittil i sesongen, holdt unna. Tre nye poeng til serielederen, som nå er oppe i 29 poeng på 11 kamper!