Mareritt før sommerpausen

Juli har ikke vært en god måned for Aalesund. På tre kamper har ikke tangotrøyene scoret et eneste mål og sluppet inn seks, noe som har satt en stopper for optimismen som regjerte gjennom store deler av våren. På bortebane i Haugesund ble marerittmåneden rundet av, godt hjulpet av et svært tent hjemmelag.

FKH gikk ut i et forrykende tempo på eget gress. Allerede etter tre minutter var Frederik Gytkjær på vei gjennom, og ble kun stoppet av en god inngripen fra vikarierende keeper Pål Vestly Heigre. Heigre skulle få sjansen til å vise sine evner igjen ikke lenge etter. 15 minutter var spilt da Liban Abdi snappet opp ballen etter en corner og smalt til mot nærmeste stolpe, men igjen var AaFKs sisteskanse der han skulle være og fikk avverget.

Hjemmelaget presset høyt den første halvtimen og lot aldri gjestene fra Sunnmøre få spille seg ut slik de liker å gjøre. Det var ikke før etter 28 minutter at AaFK kom til en målsjanse. Den siste av tre cornere på rappen fra Fredrik Carlsen ble skrudd mot lengste hjørne, hvor hjemmelagets keeper Per Kristian Bråtveit måtte ut i full strekk for å få avverget en direkte scoring.

En av Haugesunds mange målsjanser. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Ti minutter senere var FKH igjen farlig frampå. Fredrik Knudsen møtte et nydelig innlegg fra høyre med panna, men Heigre vartet opp med nok en flott redning. Kun minutter senere var AaFK på et av sine skjeldne besøk i hjemmelagets 16-meter. Mos jaget en ball i bakrom og fikk kontroll ved dødlinja, rett innenfor 16-meterstreken. Han sendte en pasningn hardt mot det motsatte hjørnet av feltet, hvor Thrandarson fikk satt høyrebeinet til og avsluttet, men skuddet ble blokkert og gikk til corner.

Hjemmelaget hadde lagt seg lavere de siste ti minuttene av første omgang, noe som slapp Aalesund litt mer inn i kampen, uten at det resulterte i de store mulighetene. Omgangens siste sjanse kom fra hjemmelagets Liban Abdi, som skjøt mot lengste kryss fra god posisjon, men ballen gikk en halvmeter utenfor målet til Pål Heigre.

Thrandarson i duell med Bruno Leite. Foto: Jan Kåre Ness / NTB Scanpix

Et mål fra hjemmelaget hadde ligget i lufta en stund og etter ni minutter av andre omgang kom de endelig gjennom forsvarsmuren til Aalesund. Ibrahim Shuaibu fikk ballen bak Gretarson og gjorde ingen feil alene med keeper. Nigerianeren satte ballen sikkert i lengste hjørne til ledelse for hjemmelaget.

Aalesund forsøkte å svare og kun to minutter etter baklengsmålet var gjestene i angrep. Sondre Fet fikk ballen på hjørnet av 16-meteren og sendte den videre til Arnarson på overlapp. Islendingen forsøkte å finne Mos med et hardt innlegg, men keeper Bråtveit leste pasningen og fikk brutt ballbanen. Etter 64 minutter var det Thrandarson som lette etter spydspissen fra Oslo. Han dro av en mann fra sin venstre kant og la inn med utsiden av høyrefoten, men ballen kom for langt bak for Mos, som headet over.

De siste 25 minuttene dalte tempoet i kampen betydelig. Hjemmelaget følte seg rimelig trygge bakover og hadde få problemer med å ødelegge angrepsspillet til Aaleund. Publikum fikk likevel noe å juble for da innbytter Tor Arne Andreassen klemte til på halv volley fra drøye 20 meter. Skuddet var knallhardt og gikk i en nydelig bue rett i krysset bak en utspilt Pål Vestly Heigre. En kandidat til både rundens, månedens og årets mål. og et drømmetreff for veteranen.

Kampen ebbet ut på stillingen 2-0. Spillere og trenerapparat skulle nok gjerne fått en bedre start på ferien. Nå er det bare å håpe at friukene brukes godt og at batteriene er ladet opp og klare til å ta fatt på arbeidet opp mot kampen mot Brann 6. august.

Kampfakta Haugesund – AaFK 2-0 (0-0)