Målrike oppgjør mot Kongsvinger

De fire siste hjemmekampene mot søndagens motstander har gitt 16 mål, 11 av dem til AaFK.

Det er åtte år siden Aalesund tok imot Kongsvinger på hjemmebane. Siden årtusenskiftet har lagene møttes fire ganger i seriesammenheng i jugendstilbyen.

Demar Phillips (Lars Fuhre 59.)

Vi skal åtte år tilbake i tid for å finne forrige oppgjør i Ålesund mellom lagene. AaFK tok en sterk 4. plass, men hadde tre strake tap før den 24. serierunden dette året. Mot Kongsvinger ble det 2-0 i en match keeperne kom i fokus. Anders Lindegaard reddet straffespark, mens gjestenes burvokter Olav Dalen tabbet seg ut i forkant av 1-0-målet.

Pablo Herrera, Amund Skiri og Peter Orry Larsen feirer sistnevntes 2-0-scoring mot Kongsvinger i 2010. Foto: Morten Hjertø / NTB Scanpix

Tor Hogne Aarøy (Erlend Holm 46.)

Fire år tidligere ble det svært så målrikt på Color Line Stadion. AaFK ledet tilsynelatende komfortabelt 3-0 til pause i den 29. serierunden for 12 år siden. Tre Kongsvinger-mål i løpet av sju minutter i starten av andre omgang endret kampen helt.

Lasse Olsen

Dette oppgjøret var tidenes siste på Kråmyra stadion, og markeringen etter kamp var det ren klasse over. Målscorer Amund Skiri ledet an i en rørende hyllest av "Myra". Også i løpet av kampen markerte han seg, romsdalingen, blant annet ved å score 1-0-målet like før pause. Målsniken Morten Moldskred noterte seg for to for et AaFK som allerede hadde sikret seg opprykk til Tippeligaen.

Daværende AaFK-trener Ivar Morten Normark og daværende Kongsvinger-trener Vegard Skogheim i hyggelig passiar. FOTO: Ståle Andersen / NTB Scanpix

Tor Hogne Aarøy (Nils Ottar Sandø 86.)
Hans Jørgen Andersen (Bjørn Erik Melland 83.)

Mens 10.310 tilskuere så kampen mot Kongsvinger i 2006 var mindre enn 1.000 til stede da lagene møttes i 2001. De oransje leverte uansett en god kamp mot laget fra Hedmarken i comeback-sesongen på nest øverste nivå.