- Må ta raske avgjørelser

Søndag 30. april klokken 18:00 spiller AaFK hjemmekamp mot Tromsø IL.

Annonse:

Det er klart for 6. runde i Eliteserien når Tromsø IL kommer på besøk førstkommende søndag. 

Laget fra nordens Paris tar med seg to strake tap i bagasjen, mens AaFK står med to sterke uavgjort-kamper og en sier de siste tre kampene. 

I fjor vant AaFK hele 6-0 mot Tromsø IL da de spilte kamp her i Ålesund. Assistenttrener Anton Joore kunne fortelle etter treningen at gutta har sett video og analysert laget fra kalde nord. 

- Planing how to play in defense and attack, and the changing moments, forklarer Joore. Dette har også vært fokuset inn mot kampen på søndag. 

Skal AaFK vinne mot Tromsø IL er det viktig å bygge opp spillet, skifte banespillet fra side til side, mener Joore. 

- We have to play quick, take quick decisions, forteller Anton Joore. 


AaFKs kamp mot Tromsø IL blir den tredje kampen på én uke for gutta. I midtuka spilte AaFK 1. runde av cupen mot SK Herd. 

Det gikk ikke helt som planlagt, og Herd ledet 2-0 til pause. AaFK vant tilslutt 3-5 etter ekstra omganger, men Mikkel Kirkeskov sier at laget ikke spilte slik de ville mot Moa-laget, noe de må gjøre mot Tromsø. 

- Nå er vi fokusert på Tromsø, så nå må vi være klar, forteller Kirkeskov etter dagens trening på det solfylte kunstgresset. 

AaFK har de siste 3 kampene sluppet inn to mål. Lagets bakre rekke har levert solid press og defensivt spill. Dette forteller Mikkel har vært stort fokus på etter sesongstart, og at det er kjekt når det fungerer. 

- Det er deilig at vi kan se det gir noe til laget, sier Mikkel Kirkeskov. 

Du kan se intervjuet med Mikkel Kirkeskov nederst i saken

I den andre enden av banen har det vært litt mer rust. I kampen mot Rosenborg og Herd kommer AaFK til store målsjanser, men scorer ikke. Dette er det stor fokus på, og Joore kan avsløre at det nærmer seg. 

- It's all about the confidence of the players, and the progress is coming, forteller Anton. 

Kampen mot Tromsø IL spilles søndag 30. april klokken 18:00. Førstkommende mandag er det månedsskifte og fri 1. mai. Vi håper så mange som mulig tar turen til Color Line Stadion, det er meldt strålende vær. Anton forteller at laget ønsker å gi publikum det de vil ha, og skal presse ut all energi de har. 

- We have to use all the quality that's in the team, forklarer Anton på spørsmål om hvordan vi skal vinne søndagens kamp mpt Tromsø. 

Skal du på søndags kamp, men har ikke billett ennå? Kjøp billetter til AaFK - Tromsø IL her! 


Annonse fra Obos-ligaen: