- Må repetere og forsterke

Dette skal AaFK fokusere på i tida som kommer.

Annonse:

Torsdag møttes spillerne og trenerapparatet til første økt etter sommerferien.

Foto: Srdan Mudrinic

Det var lett og god stemning på feltet under treninga, der nykommerne fra Bergen, Ståle Steen Sæthre og Jonas Grønner, var med. Midtstopperne skal få tid til å tilpasse seg nye omgivelser og en bestemt måte å spille på.

- Vi må integrere de to nye gutta i en ellever, så det blir mye spill på stor bane de neste dagene. Vi skal gå gjennom de fleste prinsippene våre. Det blir mye påminnelser om hvordan spillprinsippene våre er offensivt og defensivt i henhold til organisering og struktur, forteller hovedtrener Lars Bohinen. 

Lars Bohinen viser Tarjei Omenås og Kaj Ramsteijn hvordan det skal gjøres. Foto: Srdan Mudrinic.
Lars Bohinen viser Tarjei Omenås og Kaj Ramsteijn hvordan det skal gjøres. Foto: Srdan Mudrinic.

Lars forventer ikke å se det beste av de to midtstopperne med en gang. De nyankomne må få tid til å lære seg å kjenne både nye medspillere, regler og retningslinjer i sin nye klubb.

- Begge kommer fra spill på gress og skal over på kunstgress i tillegg. Det er veldig mye nytt for dem nå i starten. De skal stille og rolig få bli vant med oss og vi med dem, påpeker Lars. 

Både lørdag og søndag skal AaFK-spillerne bruke en del tid på å spille på stor bane, før mandagen kommer med treningskamp mot Brattvåg.

- Den kampen er en fin mulighet til å spille elleve mot elleve mot andre enn oss selv. Det er et lag som gir oss god motstand. Alle får muligheten til å prøve seg i 45 minutter, og vi får en bra gjennomgang på det vi synes er viktig, forteller den tidligere landslagsspilleren.

Som tidligere omtalt tar det tid å lære et nytt system og prinsipper for hvordan man skal framstå. Lars har i intervju med aafk.no nevnt at spillerne skal bli bedre og bedre i AaFKs relativt nye 3-5-2-system og alt det dette innebærer. Det er en kontinuerlig prosess.

- Nå handler det om å repetere en del prinsipper. Slik er det med fotballspillere, vi må repetere og forsterke hele tiden, forklarer sjefen sjøl, og går nærmere inn på hva laget skal ha fokus på i tida som kommer:

- Forsvarsmessig er det struktur, hvordan vi jobber i leddene med avstander og med å pumpe og støte, falle og holde riktige avstander i laget samtidig som vi skal være aggressive på ballfører. Offensivt blir det å fokusere på oppbygging av spillet vårt bakfra, samt se på posisjonering og gjennombruddstyrke i siste tredel av bana, avslutter han.

Søndag 22. juli møter AaFK Sandnes Ulf.
Kjøp billetter her.

Annonse fra Obos-ligaen: