AaFK - Strømsgodset 4-2

- Må bruke kampen på å øve

AaFK-spillerne gleder seg til seriestart, og håper på nyttig økt mot Brattvåg i formiddag.

All foto: NTB Scanpix

AaFK - Brattvåg fredag 16. mars kl. 11.00
Inngang 2 - Gratis inngang. 

Det er kun 18 dager til seriestart, og ei hard oppkjøring går mot slutten. Tangotrøyene møter Bodø/Glimt i generalprøven neste helg, men allerede i formiddag møter laget Brattvåg til en noget spesiell treningskamp på Color Line Stadion. Kampen, som har avspark klokken 11.00, er delt inn i tre omganger. Over tre ganger 30 minutter skal Aalesund og naboene fra Haram kommune finpusse formen foran seriestart. Keeper Andreas Lie spår at hjemmelaget vil bruke kampen til å øve på en reke aspekter.

- Vi skal bruke kampen på å øve, og skal se på litt forskjellige ting i løpet av de tre omgangene. Det blir nok ulikt fokus i løpet av de tre ganger 30 minuttene vi skal spille. Det blir rett og slett en øvelse i å ligge lavt, stå høyt, holde på ballen, forsvare oss på dødballer … Selv om det ikke er en vanlig kamp sånn sett, så må vi gjøre de enkle tingene raskt og godt nok, sier sisteskansen.

- Det blir en god treningsøkt for oss, der vi får spilt 11 mot 11 på stor bane. Det har vi godt av.

— Vebjørn Hoff

Andreas sto over den første delen av oppkjøringen grunnet et inngrep i det ene kneet, men er for lengst tilbake på treningsfeltet og i kamp. Selv om slike operasjoner ofte er nødvendige, er det selvfølgelig opptreningsperioden av det mindre gøyale slaget. Lie er optimistisk etter inngrepet.

- Det ser bedre ut nå, det gjør det. Jeg holder på å trene meg opp igjen etter operasjonen. Det har gått sakte framover, men det har vært framgang nå i det siste, så jeg ser positivt på det, forteller han.

Det begynner å bli noen sesonger siden sist Sunnmøres stolthet kjempet om poengene i norsk fotballs nest øverste divisjon. Likevel er spillerne mer enn klar over at det spilles en annen type fotball i OBOS-ligaen enn i Eliteserien.

- Mange lag fokuserer på dødballer. Det er en viktig del av det vi selv har fokusert på i vinter, så får vi se om det sitter når serien starter, sier Andreas Lie.

Annonse:

Hele laget jobber for tiden knallhardt for å være klare når dommeren blåser i gang første oppgjør for AaFKs vedkommende, tirsdag 3. april klokken 19.00. Da står opprykksrival Sogndal på motsatt banehalvdel på Color Line Stadion. I et intervju med aafk.no forrige helg var Fredrik Carlsen veldig tydelig på at oransjetrøyene står foran en knallhard sesong. Også lagkamerat Vebjørn Hoff er forberedt på hva som venter.

- Det har vært ei lang og fin oppkjøring. Nå gjelder det å kneppe til de siste par hakka før det smeller i første seriekamp, sier Vika-gutten, som ser frem til gjennomkjøringen mot gultrøyene fra Brattvågen.

- Begge lag skal vel teste ut et par nye ting. Det blir en god treningsøkt for oss, der vi får spilt 11 mot 11 på stor bane. Det har vi godt av.

Vebjørn Hoff og Andreas Lie i Eliteseriekampen mot Viking i 2017. Foto: NTB Scanpix
Vebjørn Hoff og Andreas Lie i Eliteseriekampen mot Viking i 2017. Foto: NTB Scanpix

Hoff forteller at den nye spillestilen Lars Bohinen har innført sitter bedre og bedre for hver uke. 3-4-3 er såpass godt innarbeidet nå, at laget kan begynne å fokusere på 3-5-2 også.

- Det gjør at vi har flere strenger å spille på. Da kan vi by på flere problemer for motstanderlagene uten å bli forutsigbare, sier den hardtarbeidende ålesunderen.

Over helga drar Vebjørn utenlands. Han er nemlig en av Leif Gunnar Smeruds utvalgte i U21-troppen som skal til Italia og Israel. Først går turen til støvellandet for treningskamp i Perugia, før Tel Aviv og kvalikkamp blir fokus noen dager senere. Vebjørn gleder seg til å være med.

- Det er utrolig artig å få være med der. Vi er midt i en kvalik og trenger en seier mot Israel. Det håper jeg vi skal få til. Vinner vi den, så lever virkelig drømmen om EM, forteller han.

Annonse fra Obos-ligaen: