Leverte årsbeste

Det ble en solid 4-0-seier til AaFKs unggutter i toppkampen i 4. divisjon i går kveld!

Annonse:

Bortebane, gråvær, et hardtkjempende hjemmelag og et gledelig tallrikt og meget entusiastisk hjemmepublikum på Havila Stadion i Fosnavåg var ikke nok til å stoppe det unge AaFK-laget i går - som med en bunnsolid innsats styrker sin posisjon på toppen av tabellen.

Som ventet ble det en kamp fylt med tøffe dueller og et hjemmelag som ville gi alt i denne «sekspoengskampen» mellom de to topplagene. Med seier ville Bergsøy passere AaFK på tabellen og dermed styrke sitt håp om opprykk til Regionsligaen (3. divisjon), mens motsatt resultat ville øke luken til AaFK til 4 poeng.

Og at Bergsøy virkelig ville prøve var det ingen tvil om i starten av kampen. Hjemmelaget gikk direkte i strupen på et, som vanlig, særdeles ungt AaFK-lag og trykket på med «muskler og pondus», rutine og høy intensitet i duellspillet, men, AaFK-juniorene har tatt store steg fysisk i år og stod greit i mot trykket med et imponerende godt forsvarsspill over hele bana.
Etter hvert roet det seg litt og AaFK fikk mer kontroll over kampen og gikk, fullt fortjent, til pause med en 2-0-ledelse etter periodevis meget godt angrepsspill med to-tre store sjanser mot slutten av omgangen.

Bergsøy ga seg selvfølgelig ikke og la om til en mer offensiv 4-3-3-formasjon i 2. omgang og gikk på med om mulig enda mer trykk og innsats enn i 1. omgang. Her gjaldt det virkelig å holde unna, og det gjorde virkelig AaFK-guttene med en tøffhet i duellspillet og besluttsomhet som vi ikke har sett før i år.
Den offensive satsingen til hjemmelaget ga få store sjanser og straffet seg etter hvert defensivt der AaFKs besluttsomhet og løpskraft offensivt ga dem store problemer. AaFK vant til slutt fullt fortjent 4-0 etter å ha skapt fem-seks tore målsjanser i 2 omgang, der de faktisk scoret på de «minst klare» sjansene.

Tremålscorer Pape Habib Gueye må selvfølgelig nevnes, men det som imponerte aller mest var hele laget med en imponerende løpskraft, bunnsolid innsats og en duellstyrke som har vokst betraktelig gjennom sesongen. Dette var årsbeste, og lover særdeles godt foran en lang høstsesong med mange viktige kamper i 4 divisjon og åttedelfinale i NM G19.

Hovedtrener Remi Natvik var selvfølgelig fornøyd etter kampen.

-Vi gjør en veldig god prestasjon på en vanskelig bortebane. Vi var godt forberedt og hadde en god treningsuke i forkant.

4. divisjon, menn
Fredag 17. august
Bergsøy - AaFK 2 0-4

Slik kom målene

30´ - 0-1 Pape Habib Gueye
Litt merkelig situasjon der Pape, som akkurat er kommet inn, litt heldig får ballen «i fanget» og med sitt første spark på ball passerer sisteforsvarer til Bergsøy og på sine tre neste touch fører AaFK opp i ledelsen.

44´ 0-2 Pape Habib Gueye (Erlend Fjeldstad)
Her viser Pape hvilke kvaliteter han har.. Erlend vinner en hodeduell og header ned til Pape som herjer med tre Bergsøy-forsvarere før han setter den sikkert i mål!

68` 0-3 Pape Habib Gueye ( Kheirullah Ahmadzei)
Og der satt hat tricket! Etter et godt AaFK-angrep blir Pape spilt fri på kant - legger tilbake til Khei - stikker i bakrom - og får en perfekt balansert pasning tilbake, hvor han alene med keeper er sikkerheten selv.

90` 0-4 Kheirullah Ahmadzei (Straffe) (Vetle Fiskerstrand)
Vetle snurrer rundt med svimle Bergsøy-forsvarere og får straffe etter ei soleklar felling. Khei setter den sikkert til venstre for keeper.