Kretslaget hevet seg

Trener Ronny Holte var fornøyd med mye av det han fikk se fra sine gutter lørdag.

Annonse:

På bildet:
Målscorerne Iver Husø Johansen
Oliver Aske x 2
Marcus Mandal Bueide x2

Årets første kamp, mot NFF Nordmøre og Romdal, endte med tap for Sunnmøre FK G14. Trener Ronny Holte ga uttrykk for at laget hadde en del å jobbe med, og lørdag fikk gutta anledning til å reise kjerringa. Ronnys rødkledde elever sto høyt og var gode i presset mot NFF Rogaland nord på Color Line Stadion lørdag formiddag. Det resulterte i en fin 5-0-seier.

- Vi tapte årets første kamp, en kamp der vi var spake og litt forsiktige, men nå bestemte vi oss for å stå høyt og tilrive oss initiativet. Det lyktes vi godt med. I Rogaland har kretsen og FK Haugesund en litt annen modell enn oss, så dette laget hadde også med seg spillere født i 2006. Vi har utelukkende spillere født i 2005. I disse aldersklassene utgjør det en forskjell fysisk, og det merket vi. Vi var fysisk overlegne, og overlegne generelt, sa Ronny, og viste til sjansestatistikken som sa 20 - 3 i favør sunnmøringene.

Ronny likte mye av det hans elever leverte. Laget turte å holde på ballen, spille eget spill og kom til mange målsjanser. I vinterferieuka skal kretslaget samles til en minicamp, hvor de skal trene to ganger mandag og to ganger tirsdag. Da får Ronny anledning til dele enda mer av sin kunnskap til disse ferske kretslagsspillerne.

- Det som er med oss, er at vi ikke er et lag i den forstand. Vi trener sammen én gang i uka, skal spille fem kamper fra februar til midten av april, og så møtes igjen til høsten. Vi driver spillerutvikling, ikke i så stor grad lagsutvikling. Likevel er det viktig å få individene til å tenke kollektivt, så det er en fin balanse her, svarer han på spørsmål om hva fokuset blir den kommende tiden.

Disse var med i troppen til Sunnmøre FK G14 lørdag:

Oliver Aske - Hødd
Eirik Bjørnevik - MSIL
Martin Håheim Elveseter - Bergsøy
Ørn Flø - Hødd
Bendik Frøysa - Bergsøy
Ajdin Gagic - Ørskog
Henrik Hanken - Blindheim IL
Simen Vatne Haram - Ørsta
Iver Husø Johansen - Hødd
Baraka Kazige - Hødd
Marcus Mandal-Bueide - FK Sykkylven 
Henrik Molvær Melland - SIF/HESSA
Henrik Giske Nilsen - Giske IL
Marco J. Gjerde Sperre - Rollon
Andreas Pettersen Vartdal - Rollon
Olavius Bjåstad Vikebakk - Hareid

10. mars er datoen for Sunnmøre FK G14s neste kamp. Da kommer kretslaget fra Finnmark og Troms på besøk til Color Line Stadion. Kampen har avspark klokka 16.30.

Annonse fra Obos-ligaen: